Părintele Dan Damaschin, îngerul păzitor al lui Gheorghiţă. Miracolul pe care apropierea sărbătorii Paştelui l-a adus în viaţa băieţelului diagnosticat cu tumoră intraoculară

Părintele Damaschin, îngerul celor năpăstuiţi, schimbă, de ani buni, vieţile celor mai puţin norocoşi. În apropierea marii sărbători a Învierii Domnului, duhovnicul a făcut încă o minune, de data asta cu familia lui Gheorghiţă.

14 apr. 2022, 08:53
Părintele Dan Damaschin, îngerul păzitor al lui Gheorghiţă. Miracolul pe care apropierea sărbătorii Paştelui l-a adus în viaţa băieţelului diagnosticat cu tumoră intraoculară

Gheorghiţă şi cei opt fraţi ai lui trăiau, în urmă cu un an jumate, în condiţii deosebit de grele. Şi cum un necaz nu vine niciodată singur, Gheorghiţă a şi fost diagnosticat recent cu tumoră intraoculară. Părintele Damaschin a reuşit, însă, o minune: să mobilizeze oamenii şi să strângă suficiente fonduri astfel încât băieţelul să poată fi operat şi să ducă o viaţă cât de cât normală. În plus, Gheorghiţă şi fraţii lui au primit hăinuţe şi mâncare, astfel încât să se poată bucura cum se cuvine de Sărbătorile Pascale.

Povestea lui Gheorghiţă, tristă, dar prin care străbate miracolul speranţei,. a fost relatată de părinte pe contul său de Facebook. La sfârşitul postării, părintele a făcut un apel către credincioşi pentru a sprijini şi alţi copilaşi aflaţi în nevoie, pentru ca şi ei să se bucure de marea sărbătoare a Învierii Domnului.

Părintele Dan Damaschin, îngerul păzitor al lui Gheorghiţă. Miracolul din apropierea sărbătorii Paştelui

Ia uitați ce flăcăi avem noi în pragul casei! Frumoși unul și unul, bucuroși cât încape că hăinuțele-s pe măsură și că, peste câteva zile îi așteaptă ceva tare, tare gustos! Dacă v-aș arăta o fotografie a doi dintre ei, de acum jumătate de an, nu i-ați recunoaște. Pentru Gheorghiță cel de acum jumătate de an, viața era un amestec ciudat între o durere ce-l însoțea clipă de clipă, lacrimi și suferința de a fi cu totul altfel față de alții copii de vârsta sa. Tumora intraorbitară ce-i fura zi de zi câte puțin din vedere, amenințându-i chiar viața, era un chin ce-l apăsa atât de greu, încât nici să se joace nu mai era în stare.

Citeste si Părintele Damaschin face adevărate minuni: Are în grijă 10 mii de copii și cheltuie 600.000 de euro, de trei ori pe an, pentru ei. Ratele la bancă pe lună sunt de rândul zecilor de mii de euro!

Am colindat țara, am căutat răspunsuri în stânga și-n dreapta, în multe clinici din străinătate. În final, am găsit ceea ce numai Dumnezeu ar fi putut aduce, prin mâna unor medici iscusiți, chiar de aici, din țară. Minunea pentru noi, pentru cel mic a însemnat SPERANȚĂ! Astăzi, același Gheorghiță de 6 anișori (fără vreo 4 zile), învață ușor-ușor să simtă ceva din ceea ce n-a simțit mai niciodată:  BUCURIA de a fi copil. Și da, cu siguranță e dificil să vadă ceva ce-am putea numi o jumătate a lumii, dar pare că-i o jumătate plină de lumina pe care i-ați presărat-o în suflet, dragilor. Într-un zâmbet a venit la noi să îmbrace hainele cele bune, să încalțe papuceii cei noi și să ne-arate cum se joacă el cu frățiorii mai mari.

Pentru Gheorghiță, cei 8 frățiori ai săi și cei 10.000 de copii de pe listele noastre, Învierea Domnului este MINUNEA ”Grăuntelui de Lumină”!Îi facem fericiți pe toți cei 10.000 de copii?

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sY_j68uRCnwiZWngXdaDy5pcOoSBT18cmKJ8MuBMlxU/edit#gid=0

1. Alegeți un copil din listă, recomandăm în ordine sau la întâmplare, lăsând un comentariu la postare sau un mesaj privat cu CODUL din dreptul copilului, iar noi vă trecem în dreptul celui ales.

2. De ce ați ales copilul? Ca să-l îmbrăcați și poate să-l hrăniți, desigur. Toate, cu 300 de lei (că așa e tradiția), 65 și ceva de Euro sau 55 Lire, 71 Dolari (americani sau canadieni), cu precizarea „DĂRUIESC LUMINĂ”.

3. Noi, fuguța la făbricuța cea adevărată iar, cât ai clipi din ochi, venim cu desaga plină cu de toate – hăinuțe (ie, pantaloni, hanorac, pantofi din piele și lenjerie de corp), trusă de frumusețe (șampon, săpun, periuță și pastă de dinți, detergent) și, desigur adăugăm și trăistuța cu merinde.

4. Deocamdată, pentru că am făcut comenzi cât… Cargo, iar facturile sunt facturi, sper să nu fie cu supărare, dar dăm prioritate celor ce vor să achiziționeze un pachet de la noi. Cât de curând, vom lansa o listă pentru cei ce doresc să facă shopping pentru sărmanii noștri, doar că, și de data aceasta, calitatea e bine să fie calitate și coșul complet. Pe de altă parte, ținând cont de taxele de transport și curierat, de adaosurile comerciale lipsite de bun simț, sunt convins că, cu bănuții dumneavoastră și cu mine ca negociator la poarta fabricii, am câștiga 3 zâmbete deodată, la același preț. Și n-ar fi păcat să nu fie așa?„, a scris părintele Damaschin pe pagina de Facebook

Citeste si Nu face niciodată acest lucru cu verigheta. Aduce mare ghinion! Avertismentul lansat de un preot