Părintele Doboş, declaraţie-surpriză: Să nu porţi masca şi să zici ca Dumnezeu te protejează, e o aroganţă spirituală

Părintele Francisc Doboş a făcut declaraţii cu privire la comportamentul românilor având în vedere contextul crizei sanitare. Preotul spune că poate deveni o aroganţă spirituală destul de mare dacă nu porţi mască şi spui că Dumnezeu te protejează.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 18:11
Părintele Doboş, declaraţie-surpriză: Să nu porţi masca şi să zici ca Dumnezeu te protejează, e o aroganţă spirituală

Părintele Doboș atrage atenţia că trebuie să facem tot ceea ce ține de noi pentru a ne proteja și pentru a-i menține în siguranță și pe cei din jurul nostru.

„Știm cum se transmite un virus. (…) Noi ne dăm seama că există unele măsuri, pe care, cu mintea și cu știința, există modalități prin care putem încerca să împiedicăm. (…) A purta mască nu este despre mine, port mască din iubire față de aproapele. Dacă cumva ajung eu să fiu purtător de virus, nu am o responsabilitate? Purtând mască, eu încerc să-i protejez pe oamenii cu care intru în contact

Să nu port mască și să spun că Dumnezeu mă protejează poate deveni de o aroganță spirituală destul de mare. Este ca și cum îl ispitesc pe Dumnezeu. Masca, spălatul pe mâini, nu sunt doar instrumente umane, sunt și de natură spirituală, pentru că implică iubirea și răbdarea mea față de aproape”, a mărturisit Francisc Doboș.  

Frica, neîncrederea și egoismul sunt cele trei lucruri care ne duc în deriva emoțională

Părintele Doboş a declarat e de părere că frica, neîncrederea și egoismul sunt cele trei lucruri care ne duc în deriva emoțională.

„Ne aduc în această situație pentru că nu ne lăsăm vizitați de Dumnezeu. Frica, egoismul, toate acestea vin atunci când credem că viața ține doar de noi, că doar noi ne putem câștiga stima, locul. (…) Vedem că nu ne iese de fiecare dată și ajungem să ne luptăm cu noi, să intrăm în depresie, să ne rupem de alții. De ce este esențial Dumnezeu? E convenabil, e cu interes să avem o relație bună cu Dumnezeu, dar asta înseamnă să știm cine este Dumnezeu.”, a conchis părintele.