Părintele Gherasim de la Muntele Athos a murit după o suferinţă îndelungată

Mult-iubitul părinte Gherasim de la Schitul Prodromu din Sfântul Munte a trecut la cele veşnice după o suferinţă îndelungată. Vestea dispariţiei a fost dată de Asociația Culturală Karyes, promotoare a valorilor spirituale ale Sfântului Munte Athos, pe pagina de Facebook.

29 oct. 2021, 15:52
Părintele Gherasim de la Muntele Athos a murit după o suferinţă îndelungată

Părintele Gherasim de la Muntele Athos a murit. În anunţ, se precizează faptul că monahul a avut parte de o lungă suferință, însă cauza decesului nu a fost dezvăluită.

După o lungă suferință, a trecut la Domnul monahul Gherasim de la Schitul Prodromu din Sfântul Munte! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în anunț.

Citeste si Doliu în Biserica Ortodoxă Română. Ucenicul lui Nicolae Steinhardt, stareţul Emanuil Rus, a murit răpus de COVID

Părintele Gherasim de la Muntele Athos a murit. Devenise cunoscut pentru povestioarele sale captivante cu tematică religioasă din mediul online

Părintele Gherasim a văzut lumina zilei în localitatea maramureşeană Dragomireşti și a locuit multă vreme în schitul românesc Prodromu din Sfântul Munte Athos. Schitul în care părintele Gherasim a vieţuit este situat în partea de răsărit a peninsulei Athos, un loc foarte căutat de pustnici. Se învecinează cu Marea Egee în partea de răsărit, iar spre apus se înalță Muntele Athos.

În predicile sale, părintele Gherasim vorbea cu blândeţe şi aduce mereu laude bisericii şi colegilor de breaslă. Monahul a fost deosebit de apreciat de către credincioşi şi datorită povestioarelor apărute în mediul online. Printre ele se numără și „La lumina candelei” sau „Prins în năvodul spiritismului”.

Citeste si Medic invitat la biserică să le vorbească credincioşilor despre beneficiile vaccinării. Preot paroh: „Vaccinul este un rezultat al științei, care se face cu binecuvântarea lui Dumnezeu”