Medic invitat la biserică să le vorbească credincioşilor despre beneficiile vaccinării. Preot paroh: „Vaccinul este un rezultat al științei, care se face cu binecuvântarea lui Dumnezeu”

Un eveniment în premieră a avut loc, duminică, la Biserica Sfântul Andrei de pe strada Chitilei din București. Credincioşii veniţi să asiste la Sfânta Liturghie au avut prilejul să-l întâlnească şi să discute cu medicul care l-a tratat de COVID pe preotul paroh al bisericii.

25 oct. 2021, 11:58
Medic invitat la biserică să le vorbească credincioşilor despre beneficiile vaccinării. Preot paroh: „Vaccinul este un rezultat al științei, care se face cu binecuvântarea lui Dumnezeu”
Sursa FOTO: Libertatea

Medic invitat la biserică să vorbească despre beneficiile vaccinării. Simion Bondar, preotul paroh al Bisericii Sfântul Andrei din Capitală, a avut ideea de a invita un medic la Liturghie pentru a le vorbi enoriaşilor despre beneficiile vaccinării şi pentru a răspunde întrebărilor acestora, scrie Libertatea.

Medic invitat la biserică să vorbească despre beneficiile vaccinării

Este vorba despre doctoriţa Victoria Aramă, șefă de secție la Institutul Matei Balș din Capitală, spital în care s-a tratat de COVID părintele Bondar.

Înainte de a începe să le vorbească credincioşilor, medicul le-a spus celor prezenţi că este vaccinat și cu a treia doză și că își va da jos masca pentru a putea fi auzit și înțeles mai bine. Oamenii nu s-au sfiit să-i adreseze întrebări şi să-şi clarifice, astfel, graţie răspunsurilor primite, nelămuririle legate de vaccin.

Doctoriţei Victoria Aramă i-a fost alături şi soţul ei, medicul Sorin Ștefan Aramă, profesor la Universitatea de Medicină Carol Davila din Capitală.

Citeste si O nouă tragedie zguduie Biserica: Un preot de 46 de ani şi soţia lui au murit de COVID, doi copii rămân orfani

Preotul paroh Simion Bondar, infectat cu coronavirus

Părintele Simion Bondar a avut COVID în toamna anului 2020. A fost spitalizat la Matei Balș, unde a primit îngrijirile doctoriţei Victoria Aramă.

Eu am avut o formă relativ ușoară, cu febră, dureri musculare și tuse, dar doamna doctor tot m-a ținut atent sub observație. Eu, din păcate, sufăr de o boală care îmi afectează imunitatea și asta recunosc că m-a îngrijorat. Am fost internat de doamna doctor 18 zile, timp în care mi-a vorbit despre importanța măsurilor de protecție, inclusiv despre vaccin.

Dumneaei m-a ajutat să mă decid să mă vaccinez după ce am făcut boala. Doamna doctor şi soţul ei sunt creștini și cred că munca lor stă tot sub puterea Cerului lui Dumnezeu. Doctorii sunt trimiși de la Dumnezeu să facă bine. El ne spune prin Sfânta Scriptură că trebuie să-i cinstim pe medici, pentru că ei au grijă de noi prin mâna lui. Așa că credincioșii trebuie să se roage lui Dumnezeu, dar să asculte și de medici, pentru că Dumnezeu lucrează prin ei„, a declarat părintele pentru Libertatea.

Preotul şi-a exprimat, totodată, convingerea că totul în lume se face doar cu binecuvântarea lui Dumnezeu.

Uitați-vă ce se întâmplă pe lângă noi: sute de morți în fiecare zi. Dar noi putem să cruțăm celelalte vieți prin vaccin. Vaccinul este un rezultat al științei, care se face cu binecuvântarea lui Dumnezeu„, a conchis duhovnicul.

Citeste si Mesajul unui preot infectat cu covid-19 de pe patul de spital: „Asociez secţia COVID cu PURGATORIUL lui Dante. Toţi intră pe picioare, apoi are loc trierea”