Părintele Constantin Necula: „Cum am ajuns atât de jos? Trăim într-o lume extrem de rea. Noi suntem foarte răi”

Părintele Constantin Necula a vorbit despre războiul din Orientul Mijlociu şi despre consumul de droguri în rândul tinerilor.

26 oct. 2023, 09:01
Părintele Constantin Necula: „Cum am ajuns atât de jos? Trăim într-o lume extrem de rea. Noi suntem foarte răi”

Părintele Constantin Necula, unul dintre preoţii creştin ortodocşi care au mers de multe ori în Israel, crede că vor mai putea fi posibile călătoriile în Ţara Sfântă în cinci ani de zile, „poate chiar mai devreme”, din cauza războiului de acolo.

Un tânăr l-a întrebat, marţi seara, pe preotul Necula când crede că se va mai putea merge în concediu în Israel. Acesta a explicat sutelor de tineri prezenţi la conferinţa „Tinereţe şi Viaţă întru Hristos” că „trăim într-o lume extrem de rea”.

Părintele Constantin Necula, 10 sfaturi duhovnicești pentru o viață fericită. ”Atunci când te schimbi, îți cresc aripi”

„Veţi putea merge în concediu în Israel, în 5, 6, 7, 10 ani. Poate chiar mai devreme. Dar ţineţi minte ce vă spun: dacă vă duceţi să vedeţi doar urmele războaielor, nu o să vă placă. Eu am trecut prin zone în care câteodată se mai vedeau urmele de război şi m-am încăpăţânat să văd Auschwitz-Birkenau şi când mai faceţi pe fiţoşii şi credeţi că le ştiţi pe toate, luaţi-vă un bilet şi mergeţi până la Auschwitz în Polonia şi când vă întoarceţi, povestim împreună. Trebuie să vedeţi adevăratele răni, ca să înţelegeţi adevăratele boli ale omenirii. Trăim într-o lume extrem de rea. Noi suntem foarte răi”, a afirmat preotul Constantin Necula.

Părintele Constantin Necula, cercetat de Sfântul Sinod după ce și-a anunțat participarea la un summit de spiritualitate. Ulterior, părintele Necula a dispărut din lista speakerilor, fiind înlocuit de părintele Calistrat

Acesta a mai vorbit şi de alte teme actuale care-i preocupă pe tineri, cum ar fi consumul de droguri. Preotul Constantin Necula s-a referit şi la crima care a avut loc în urmă cu câteva zile la Sibiu, unde un tânăr drogat şi-a ucis tatăl.

„Suntem oraşul peste care s-a şters acum toată grandoarea noastră de cultură. Un tânăr drogat şi-a ucis tatăl, un om de mare calitate şi un pomicultor ale cărui mere mi-au bucurat multă vreme din viaţă. Cum am ajuns atât de jos?”, a arătat preotul Constantin Necula.

Conferinţa „Tinereţe şi Viaţă întru Hristos” a fost organizată în aula Facultăţii de Medicină din Sibiu, de către Organizaţia Tinerilor din Sibiu.