Părintele Constantin Necula, 10 sfaturi duhovnicești pentru o viață fericită. ”Atunci când te schimbi, îți cresc aripi”

Părintele Constantin Necula este unul dintre cei mai iubiți duhovnici din România și asta datorită harului cu care traduce Sfânta Scriptură pe înțelesul tuturor.

30 apr. 2023, 10:21
Părintele Constantin Necula, 10 sfaturi duhovnicești pentru o viață fericită. ”Atunci când te schimbi, îți cresc aripi”
Părintele Constantin Necula, 10 sfaturi duhovnicești pentru o viață fericită. ”Atunci când te schimbi, îți cresc aripi”

Părintele Constantin Necula, 10 sfaturi duhovnicești pentru o viață fericită. De foarte mulți ani, părintele Necula atrage ca un magnet oamenii la el prin tâlcul și voia sa bună.

Citește și Părintele Necula explică legătura proteinei în cruce cu Dumnezeu: „Crucea propune un program de viaţă serios, fără excese, fără descumpăniri”

Părintele Constantin Necula, 10 sfaturi duhovnicești pentru o viață fericită.

Recent, duhovnicul cunoscut pentru sfaturile utile pe care le-a dat credincioșilor de-a lungul timpului, a dezvăluit care sunt cele 10 pilde pe care oamenii trebuie să le urmeze pentru a avea o viață fericită.

„Stați lângă Hristos! Aceasta este libertatea. A fi ortodox nu e un handicap, nu e o dezicere. A fi liber în Hristos înseamnă a dărui cu zâmbetul pe buze! În general, atunci când te schimbi, îți cresc aripi. Depinde, însă, unde zbori cu ele.  Dincolo de cuvintele noastre este Biserica. Hristos e lângă noi, e colegul nostru de bancă, cel cu care frângem sandvișul pe care nu-l avem, cu care reușim la examenele pe care nu le luăm… Cel mai important examen din viață este Hristos! Invidia se naște din neputința de a recunoaște că vrei mai mult. Recunoașteți că vreți mai mult și trageți mai tare! Și fiți ‘invidioși’ pe Hristos, pe sfinți: ‘Ce frumoasă-i Maica Domnului! Vreau să fiu ca ea!’, ‘Ce frumoasă-i Sfânta Parascheva, vreau să fiu ca ea!”, a spus părintele Necula, potrivit doxologia.ro.

Mai mult, părintele Necula a subliniat faptul că oamenii nu trebuie să fie forțați să creadă în Dumnezeu și că este necesar să le fie oferite toate informațiile de care au nevoie pentru a avea încredere.

”Încercați să nu trageți de oameni spre credință, asta-i important! Oamenii au nevoie să înțeleagă, au nevoie să le explicați! Fiți oameni! Noi nu suntem sfinți, altfel am fi pictați în biserică, pe pereți, nu ne-am afla aici… Încercați să le spuneți celorlalți cât de importantă este credința, dar fără să vă bateți cu cărămida pe piept pentru asta! Încercați să nu transformați Biblia în ‘aparat de decapitare’ pentru ceilalți. Oferiți-le șansa de a vedea ce este Biblia, nu ceea ce interpretează cineva din ea. Când aveți senzația că v-ați îndepărtat de Dumnezeu, e simplu: mergeți după Hristos! Făceți-I cu mâna și El o să vă vadă! De fiecare dată, Hristos este acolo! Nu ați remarcat că în toate icoanele ortodoxe Hristos este doar cu fața la noi?”, a mai spus duhovnicul.

Părintele le recomandă credincioșilor care sunt în căutarea fericirii să învețe să își trăiască viețile.

”Nu renunțați la a avea emoții atunci când aveți ceva de făcut, ci transferați emoția în a face bine ceea ce aveți de făcut. Învățați să înțelegeți că e important să vă trăiți viețile. Înfruntați emoțiile și Hristos nu va sta cu spatele la voi niciodată! Viața noastră e făcută să biruim! Îmbunați-vă inima, înmuiați-o, ca în ea să poată locui Hristos! Un creștin plictisit e un creștin ratat. Fiți mai apropiați de lucrurile cu adevărat importante! Când vă plictisește ceva, schimbați direcția de dezvoltare! Mă întreabă multă lume: ‘Părinte, sunteți fericit?’ Eu sunt creștin, deci nu pot fi decât fericit. Creștinul e acela care împlinește fericirile! Preoția este o stare de fericire, uneori grea, amară, dar cine trăiește cu Hristos nu poate fi decât fericit, pentru că nu e fericirea omului, ci este Fericirea deplină’’, a mai spus părintele Constantin Necula.

Citește și Părintele Constantin Necula explică modul în care funcţionează proteina în formă de cruce pe care o avem în corp: „I-am văzut pe oameni după ce se ridică după o grea intervenție medicală cum caută lumina”