Părintele noii Legi a Sănătăţii acuză: Raed Arafat a blocat două luni publicarea proiectului

Cristian Vlădescu, directorul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi unul din coautorii Legii Sănătăţii, a afirmat, la România TV, că Raed Arafat a blocat timp de două luni punerea în dezbatere publică a Legii sănătăţii şi că, în discuţiile cu ministrul Ritli Ladislau, nu a oferit motive clare pentru opoziţia sa a proiectul legii.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 17:58
Părintele noii Legi a Sănătăţii acuză: Raed Arafat a blocat două luni publicarea proiectului

Vlădescu a afirmat, la emisiunea „România în 60 de minute”, că Arafat se opune reformării sistemului sanitar într-un mod similar celor care, la sfârşitul anilor ’90, au fost ostili includerii sistemului SMURD în sistemul public de asistenţă medicală de urgenţă.

„Îmi aduce aminte de preopinenţii domniei sale din anii ’90 care susţineau că includerea SMURD va duce la colapsul sistemului de ambulanţă. Au fost greve şi demonstraţii atunci…”, a declarat Vlădescu.

Întrebat asupra motivelor pentru care proiectul legii a fost afişat pe site-ul Ministerului Sănătăţii în perioada sărbătorilor, fără ca opinia publică să afle despre acest lucru, Vlădescu dă vina tot pe Arafat.

„Domnul Raed Arafat a blocat timp de două luni punerea ei pe site”, a spus fostul şef al comisiei prezidenţiale pentru sănătate.

Acesta a afirmat că, în cadrul discuţiilor de la minister, fostul subsecretar de stat nu a oferit ministrului Ritli o motivaţie clară pentru opoziţia la schimbările din sistem, iar obiecţiile de acum, pe care le-a prezentat public, sunt pe lângă textul propriu-zis al actului normativ.

„Dacă eu sunt motivul demisiei domniei sale, ar fi destul de ciudat (…) În afară de mine, nu găsesc motivul demisiei în această lege”, a mai spus Vlădescu.