Părintele Pimen Vlad, despre minunile din Postul Paștelui: „Încercați lucrul ăsta, să vedeți starea voastră”

Părintele Pimen Vlad ne dă sfaturi prețioase pentru perioada Postului Paștelui ce începe de azi, 18 martie.

18 mart. 2024, 09:45
Părintele Pimen Vlad, despre minunile din Postul Paștelui: „Încercați lucrul ăsta, să vedeți starea voastră”

Postul Paștelui a început azi, 18 martie. Urmează o perioadă de curățare sufletească și trupească de care toți ar trebui să profite.

Citește și: Postul Paştelui 2024. Leguma cu 20 de calorii care ar trebui mâncată des. Are multe fibre şi minerale și beneficii multiple pentru organism

Părintele Pimen Vlad, despre minunile din Postul Paștelui

Părintele Pimen Vlad ne dă sfaturi prețioase despre cum să ne simțim binecuvântați de aceste zile înaintemergătoaremarii sărbători a creștinătății.

„Schimbarea lumii să știși că nu pleacă decât din schimbarea noastră. Dacă suntem mai buni, devenim mai buni, ne smerim mai mult, ne rugăm mai mult pentru noi și pentru cei din jur și facem fapte după putere și bineînțeles nu ne lipsim de la tainele bisericii, spovedania, împărtășania, participarea l Sfânta Liturghie, să vedeți câte minuni se fac în viața noastră! Dacă nu, atunci trăim o viață de chin aici și nu se știe unde o să ajungem și dincolo. O să strigăm toată ziua că noi suntem buni și apărăm și facem, dar nu schimbăm nimic la noi. Încercați lucrul ăsta, se vedeți starea voastră seara, indiferent cum a fost ziua, liniștește-te, închide totul, stai în fața icoanei Maicii Domnului și cercetează-te pe tine!”, a spus părintele Pimen Vlad.

Duhivnicul a vorbit nu doar despre curățarea sufletească ci și despre cea trupească. El îi sfătuiește pe toți creștinii să nu postească cu greu, gândindu-se la restricțiile alimentare, ci să îl țină cu inima deschisă pentru a-l primi pe Dumnezeu.

„Să încercăm să petrecem postul ăsta așa cum trebuie, creștinește, cu drag! Adică să nu postim cu greutate. Iar e post, iar ce-o să mănânc…Sunt atâtea de mâncat, nu ducem lipsă. Să postim cu drag și bcuurie, că atnci o să primim și bucurie! Dar cum să te bucuri dacă nu-l ai pe Dumnezeu, dacă nu ai harul Duhului Sfânt?”, a mai spus părintele.

Citește și: Greșelile pe care să le eviți în Postul Paștelui. Părintele Vasile Ioana: „Creierul nostru se victimizează repede. E cea mai grea ecuație a postului”