Părintele Vasile Ioana despre fumat: „Este doar o părere că fumatul te liniștește. Cei care cad în păcatul fumatului, băuturii, desfrânării sunt îngeri murdari”

Peste 1 miliard de oameni din întreaga lume sunt dependenți de fumat și peste 8 milioane de fumători mor anual. Este viciul cel mai răspândit în lume, mai cu seamă în rândul tinerilor.

21 iul. 2023, 09:23
Părintele Vasile Ioana despre fumat: „Este doar o părere că fumatul te liniștește. Cei care cad în păcatul fumatului, băuturii, desfrânării sunt îngeri murdari”

Părintele Vasile Ioana spune despre fumat că este o falsă metodă de liniștire. El dă exemplul bunicului său care a fentat moartea supraviețuind unui stop cardiac datorită faptului că n-a fumat.

Când fumezi zici că te liniștești un pic și fumezi o țigară. Dar plămânul tău zice: ‘Alo!’ Când vine stopul cardiac, când inima are nevoie de oxigen și plămânul zice: ‘De ce mă afectezi? Pentru că te voi salva!’ Bunicul meu a avut un stop cardiac și doctorița mi-a spus că a avut noroc că n-a fumat. Plămânul a dat repede oxigen în mașinăria asta perfectă creată de Dumnezeu. Dar dacă ar fi fumat, când trebuia să pompeze aer, n-ar fi avut de unde’”, a spus părintele Vasile Ioana la emisiunea iThink

Citeste si Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, față-n față cu preotul-duhovnic Vasile Ioana. Copila și-a revenit miraculos din comă: „Azi sunt 100% bine și mă rog pentru copiii bolnavi, așa cum și alți oameni s-au rugat pentru mine”

Părintele Vasile Ioana despre fumat: „Cei care cad în păcatul fumatului sunt îngeri murdari”

Părintele Vasile Ioana spune că păcătosul nu trebuie confundat cu păcatul și că oamenii păcătoși sunt „îngeri murdari” care pot fi curățați prin iubire.

Fumatul, băutul, lăcomia, desfrânarea apar pentru că am căzut în simțuri și ne sunt impulsionate simțurile pe tv. Omul superior reușește să aibă autocontrol, el vede o reclamă, dar zice: Nu abuzez! Dumnezeu ne-a creat liberi și tu te poți bucura de un grătar cu un prieten, dar contează ce faci după. Dacă stai la o bere și povestești, e în regulă, dar dacă stai la șase bere și mai stai încă trei ore și te așteaptă acasă copiii nu e în regulă. Hristos ne cheamă la o măsură, să ne bucurăm de ceea ce lumea ne propune fără să ne afectăm pe noi înșine și fără să-i afectăm pe ceilalți. Nu-mi supun viața simțurilor.

Eu pe păcătos îl văd un înger murdar și vreau să-l curăț, dar el tot înger e, nu e demon. Demonul încearcă să te facă să fii ca el. Oamenii sunt minunați, dar au probleme care trebuie rezolvate prin iubire„, a mai spus îndrăgitul duhovnic.

Citeste si Povestea tulburătoare de viață a părintelui Vasile Ioana: „Tata nu avea capacitatea să ne îngrijească fiind tot timpul beat. Am zis că în viața mea nu o să fac asta”