Părintele Vasile Ioana, despre tinerii care merg în cluburi după ce au fost la Înviere: „Îşi manifestă bucuria în alt fel. Dacă se duc acolo cu bucurie, e ok”

Noaptea de Înviere este un prilej în plus pentru tinerii din toată ţara să se întâlnească şi să petreacă în cluburi. Unii ar spune că nu se cuvinte şi că este un gest necugetat, că cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, Învierea Domnului, trebuie respectată, iar distracţia în cluburi nu are nimic de-a face cu respectul.

05 mai 2024, 15:52
Părintele Vasile Ioana, despre tinerii care merg în cluburi după ce au fost la Înviere: „Îşi manifestă bucuria în alt fel. Dacă se duc acolo cu bucurie, e ok”

Ei, bine, părintele Vasile Ioana este departe de a-i înfiera pe cei care aleg să se distreze în cluburi după ce au fost la biserică şi au luat lumină.

Părintele Vasile Ioana, despre tinerii care merg în cluburi după ce au fost la Înviere: „Îşi manifestă bucuria în alt fel”

Duhovnicul spune că atât timp cât sunt cumpătaţi, tinerii au dreptul să se bucure de această sărbătoare cu vor şi cum se simt mai bine.

Tânărul merge la biserică, spune „Hristos a Înviat“, adică face o mărturisire de credință, după care își manifestă bucuria în alt fel. Dacă se duce acolo cu bucurie, se întâlnește cu prieteni, bea maxim 2-3 shot-uri, e OK, dar dacă bea 20 de shot-uri și mai face și altceva, nu mai e OK.

Totul trebuie să fie cu măsură. Nu e o problemă clubul în sine, ci e o problemă ce faci acolo“, a precizat părintele Vasile Ioana la Antena 3

Citeste si Arhiepiscopia Tomisului este în doliu. ÎPS Teodosie a oficiat, în Sâmbăta Mare, slujba de înmormântare a unuia dintre cei mai iubiți preoți din Constanța

Sute de tineri s-au distrat în cluburile din Centrul vechi în noaptea de Înviere

Sute de tineri din Capitală au mers la slujba de Înviere, au luat Lumina Sfântă, după care s-au retras în localurile din Centrul Vechi, unde au petrecut până în zorii zilei.

Mulți au venit cu lumânările aprinse direct de la biserică, de la slujba de înviere.

Citeste si Urarea de Paşte a SRI-ului, acest Toma Necredinciosul al instituţiilor publice din România. Şi Ambasada Marii Britanii a fost la înălţime

Tradiţia spune, însă, că, după ce ai luat lumină de la biserică, este bine să mergi cu ea direct acasă pentru a o duce în fiecare cameră. Astfel răul din căminul tău va fi alungat.

Lumina de Înviere are scopul de a te lumina pe tine și locul în care trăiești.