Părintele Vasile Ioana, sfat pentru tinerii care vor să se căsătorească: „Vezi cum este la ceartă, dacă este aspru la mânie”

Părintele Ioana spune că trebuie să treceți împreună printr-o primăvară zglobie, printr-o vară fierbinte, printr-o toamnă tristă și o iarnă rece, printr-un Revelion, un Crăciun, un Paște, cunoașterea părinților înainte de a ajunge la altar.

07 mai 2023, 12:02
Părintele Vasile Ioana, sfat pentru tinerii care vor să se căsătorească: „Vezi cum este la ceartă, dacă este aspru la mânie”

Părintele Vasile Ioana vine cu o serie de sfaturi pentru tinerii care se grăbesc să se căsătorească. Căsătoria este un pas important în viață. Practic, este pasul care îți decide traiectoria în viață… sau nu, dacă ne uită la rata în creștere a divorțurilor. Totuși, pentru un mariaj fericit și „până la adânci bătrâneți”, Părintele Vasile Ioana vine cu o serie de sfaturi. Invitat în emisiunea „Vorbește lumea”, de la PRO TV, părintele a explicat de ce este important ca tinerii să nu se grăbească atunci când vor să facă pasul cel mare.

Ce îi sfătuieşte părintele Calistrat pe cei care nu se pot lăsa de fumat. A funcţionat la mulţi oameni: „Eu i-am dat unui băiat un canon”
Dragi tineri, înainte de un an nu vă faceti planuri pentru viață. De ce vă spun asta? Pentru că mulți s-au grăbit, au consumat repede relația și s-a terminat foarte repede. De aceea nu îți face planuri mai devreme de un an. Nu te grăbi! De ce spun asta…pentru că trebuie să treceți împreună printr-o primăvară zglobie, printr-o vară fierbinte, printr-o toamnă tristă și o iarnă rece, printr-un Revelion, un Crăciun, un Paște, cunoașterea părinților. Te cerți un pic… vezi cum este la ceartă, la dispute, dacă este aspru la mânie, dacă nu este. Trebuie să treceți împreună prin toate stările. Nu hotărî că ăsta este omul vieții sau ea este femeia vieții până nu treci de un an. Un ciclu de un an este un ciclu prin care treci prin toate stările”, a explicat părintele Vasile Ioana.

Un an, perioada în care ajungi să cunoști o persoană în toate ipostazele, spune părintele Vasile Ioana. „După un an, începi deja să explorezi personalitatea celuilat. Atenție mare la caracter, la firea. „lui/ei, atenție la educație, cum îți vorbește”, a adăugat părintele.

Părintele Vasile Ioana, despre credincioșii care merg la biserică să le meargă bine în viață: ”Sunt unii care cred dau acatistul, gata, le merge bine”

Părintele Vasile Ioana, despre credincioșii care merg la biserică să le meargă bine în viață. Părintele Vasile Ioana de la biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” este cunoscut pentru faptul că spune lucrurilor pe nume indiferent de cât de deranjante ar fi.

Citește și Părintele Vasile Ioana aruncă bomba despre spălatul în ziua de duminică. „Dumnezeu nu e absurd. Nu ar trebui să înghițim tradiții prostești”

Recent, duhovnicul a dat de pământ cu credincioșii care merg la biserică pentru a le merge bine în viață subliniind faptul că comit o mare prostie.

”Dumnezeu te ajută să-ți duci crucea. Noi nu venim la biserică să dăm crucea jos din spate, că sunt unii care cred că dacă vin la biserică și dau acatistul, gata, le merge bine. Nu este așa. Am o veste: nu e așa. Nu venim la biserică să ne meargă mai bine. Este greșit. Noi în biserică asumăm crucea. Eu își întărești mușchii să-ți duci crucea. Este o prostie să crezi că dacă tu te duci azi la biserică, mâine îți merge bine”, a declarat părintele Vasile Ioana la Europa FM.

Părintele Vasile Ioana a dezvăluit și cum pot credincioșii să se conecteze cu Dumnezeu și să aibă o relație mult mai bună cu El.

„Dacă noi ne-am conecta cu Dumnezeu… Dimineața când te trezești faci o cruce, dar să ai dragostea să te conectezi. Să ai gândul la Dumnezeu. Dumnezeu e duh, între două semafoare te poți conecta la Dumnezeu. Dacă noi îl chemăm pe Dumnezeu, El vine”, a mai spus preotul.

Îndrăgitul preot îi îndeamnă pe toți credincioșii să citească zilnic din Biblie. „De aceea îi indemn pe cei care ne urmăresc să nu treacă o zi, e degeaba ziua aia dacă nu ai citit un pic din Biblie. Dacă nu ai citit un pic din cuvântul lui Dumnezeu, dacă nu ai înălțat o rugăciune către El a trecut ziua degeaba că nu suntem animale”, a declarat preotul Vasile Ioana, potrivit sursei citate.

O variantă foarte la îndemână pentru credincioși peste Biblia Online. Există nenumărate aplicații care pot fi descărcate pe telefon, susține preotul.

„Pe telefon există biblia online. Ai dat frumos Evanghelia după Ioan ai dat click şi ți-a apărut capitolul 1. Deci nu citești în grabă. Evanghelia după Ioan capitolele 17,18, 19 zilele astea este aur.

Ce vrea Dumnezeu de la noi? Să facem cunoscută dragostea Lui lumii, oamenilor. Cumva, dacă citim din Biblie ne conectăm cu duhul lui Dumnezeu şi ne îndumnezeim. Prin cuvânt vine în noi puterea. Puterea este un cuvânt care se transformă în emoție.

Cumva legătura noastră cu Dumnezeu prin cuvânt nu este pe logică, este prin simțire. Nu ar trebui să treacă o zi fără să ne întâlnim cu Dumnezeu. Pentru că noi când trăim în acest orizontal obișnuit efectiv ne panicăm. Vine anxietatea, vine depresia că tu stat conectat cu răul. Atunci tu ar trebui să părăsești orizontalul ăsta şi să ai nişte momente de înălțare la cer”, a mai recomandat preotul ortodox, într-un alt interviu.

Citește și Dan Negru, dezvăluiri tulburătoare despre legătura cu părintele Vasile Ioana: „Aveam atunci toate datele să mă smintesc”