Părinții ar putea să nu mai fie nevoiți să scoată bani din buzunar pentru activitățile elevilor din Săptămâna Verde

Și în anul școlar 2023 - 2024, școlile din România vor organiza Săptămâna Verde. Conform ordinului Ministerului Educației, fiecare școală va trebui să planifice activități pentru această săptămână până la 26 aprilie 2024.

22 aug. 2023, 12:17
Părinții ar putea să nu mai fie nevoiți să scoată bani din buzunar pentru activitățile elevilor din Săptămâna Verde

Părinții ar putea să nu mai fie nevoiți să plătească pentru activitățile elevilor din Săptămâna Verde. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că doreşte ca din următorul an şcolar să existe şi un sprijin financiar pentru şcoli în aşa fel încât activităţile din Săptămâna Verde care presupun deplasări sau resurse să fie susţinute prin intermediul unor fonduri distribuite prin intermediul Ministerului Educaţiei.

“Avem de anul trecut, în structura anului şcolar, Săptămâna Verde. Există şi o platformă care a fost deja accesată de peste 10.000 de utilizatori activi – saptamanaverde.edu.ro. Practic, ea include resurse educaţionale, include o serie întreagă de activităţi pe care copiii le pot face în Săptămâna Verde, include trasee educative, include instituţiile care pot intra în parteneriat cu şcolile pentru a se realiza activităţi practice, nu doar teoretice în Săptămâna Verde”, a explicat Ligia Deca.

Citește și: Structura anului școlar 2023 – 2024. Ce noutăți aduce pentru elevii care intră în clasa a V-a și a VII-a

Ea a precizat că doreşte dezvoltarea programului Săptămâna Verde, inclusiv prin acordarea unui ajutor financiar şcolilor care organizează diverse activităţi.

“Ne dorim ca parteneriatul nostru cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, alături de celelalte instituţii relevante, să crească numărul acestor resurse şi mai ales accesul elevilor sau al tinerilor de toate vârstele în zone care să le stimuleze comportamentele sănătoase în cee ace priveşte protecţia mediului. Vom dezvolta acest program al Săptămânii Verzi, am preluat feed-backul după primul an de implementare, ştim cu toţii că începutul nu e niciodată simplu şi nici perfect aşa că tot feed-backul pe care l-am primit din şcoli şi din societatea civilă va fi luat în calcul şi mai mult, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu ne dorim ca în acest an să existe şi un sprijin financiar pentru şcoli în aşa fel încât activităţile care presupun deplasări sau resurse care costă să fie susţinute prin intermediul acestor fonduri distribuite prin intermediului Ministerului Educaţiei, în parteneriat cu   Administraţiei Fondului pentru Mediu”, a mai transmis Ligia Deca.

Citește și: An şcolar 2023-2024. Schimbări masive în noua lege a Educaţiei, ce trebuie să ştie toţi părinţii, se aplică din 11 septembrie

Structura anului școlar 2023 – 2024 prevede ca „Școala altfel” și „Săptămâna verde” să fie organizată în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024, adică pot fi puse de școli în oricare dintre modulele 1, 2, 3 și 4, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, cu condiția să fie planificate în module diferite. Perioadele pentru cele două săptămâni „Școala altfel” și „Verde” vor trebui comunicate de către școli părinților și elevilor până la 1 octombrie 2023.