Părinţii au fost ŞOCAŢI: Un profesor din Franţa le-a cerut elevilor lui să-şi scrie biletul de ADIO

Un profesor din Franţa a fost suspendat pentru că le-a cerut elevilor săi să facă o temă mai puţin obişnuită. Dascălul le-a forţat imaginaţia până într-acolo, încât le-a sugerat să compună un bilet de adio de sinucigaş. 

12 dec. 2012, 18:24
Părinţii au fost ŞOCAŢI: Un profesor din Franţa le-a cerut elevilor lui să-şi scrie biletul de ADIO

Profesorul, al cărui nume nu a fost precizat, le-a dat elevilor săi de 13 ani, de la colegiul Antoine-Delafont, din Montmoreau-Saint-Cybard, din sud-vestul Franţei, următoarea temă: „Imaginează-ţi că tocmai ai împlinit 18 ani şi te-ai hotărât să îţi iei viaţa. Decizia ta trebuie să fie irevocabilă. Ca ultim gest, te hotărăşti să le explici celorlalţi de ce ai făcut acest lucru. Ca să înţeleagă mai bine, le mărturiseşti dezgustul pe care-l simţi faţă de propria ta persoană. Textul tău trebuie să conţină unele dintre întâmplările care te-au făcut să simţi aşa”…

Când copiii le-au povestit părinţilor despre tema primită, aceştia au fost şocaţi. I-au scris profesorului şi autorităţilor didactice din localitate o scrisoare anonimă, în care povesteau că au fost „oripilaţi de tema propusă unor copii de 13 şi 14 ani”.

Mama unuia dintre elevi, Beatrice Goupilleau, a declarat pentru publicaţia locală Le Charente Libre, că fiului ei i-a fost ruşine să o lase să vadă ce scrisese el în „biletul de adio”, pe care profesorul său îl evaluase deja, menţionând că „nu este suficient de clar”.

La presiunile părinţilor, profesorul a fost suspendat. Între timp, mass-media a povestit despre caz până la refuz, criticându-l pe profesor, şi, paradoxal, acest lucru a provocat în final efectul invers, scrie The Telegraph.

Astfel, părinţii, elevii şi colegii profesorului au început să îi ia apărarea, spunând că este cel mai bun din şcoală şi profesorul favorit al elevilor. n final, au cerut ca profesorul să se reîntoarcă la cursuri.

Cazul profesorului din Franţa nu este unic. Înurmă cu câteva luni, o temă asemănătoare dată unor elevi din Marea Britanie a şocat familia unuia dintre ei, după ce mama lui descoperise „biletul de adio” şi crezuse că fiul ei îşi luase zilele.