REVOLTĂTOR! Părinţii bebeluşului născut mort trebuie să plătească pentru a afla dacă cazul este malpraxis

Situaţie aberantă şi umilitoare pentru părinţii bebeluşului mort înainte de naştere. Oamenii au aflat că trebuie să plătească 3000 de lei pentru expertiza care ar dovedi că micuțul ar fi trăit dacă se năştea mai repede. Când i-a venit sorocul, femeia a aşteptat mai bine de şapte ore să nască la Maternitatea Elena Doamna din Iaşi, pentru că niciun medic nu era în spital.

26 sept. 2014, 08:02
REVOLTĂTOR! Părinţii bebeluşului născut mort trebuie să plătească pentru a afla dacă cazul este malpraxis

După doar două sptămâni de la aflarea cumplitei veşti, că bebelulşul lor s-a născut mort, părinţii primesc o nopuă lovitură, informează România TV. Ei au aflat că trebuie să plătească  3000 de lei pentru a se putea face dreptate.

Citeşte şi Un bebeluş a murit la o zi după externare. Părinţii îi acuză pe medici de malpraxis

Atunci când au aflat că bebelulşul nu a supravieţuit, cei doi părinţi au depus la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi o plângere îndreptată împotriva medicilor care au lăsat-o pe mamă timp de 7 ore în travaliu.

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii: Medicii de gardă, vinovaţi pentru moartea bebeluşului de la Iaşi

Comisia de malpraxis a stabilit însă că pentru a se putea afla adevărul este nevoie de sfatul unui expert. Costurile, conform legii, trebuie plătite de către părinţi. Oamenii nu dispun de aceşti bani, mai ales că au fost nevoiţi să îşi îngroape bebeluşul, dar spun că vor face rost de bani pentru ca cei vinovaţi să plătească.