Părinţii infirmă presiunile privind vaccinarea profesorilor: „Ar încălca flagrant libertatea şi dreptul persoanei”

Alianţa Părinţilor îl contrazice pe Sorin Cîmpeanu şi neagă că ar fi făcut presiuni privind vaccinarea profesorilor. Reamintim că recent, ministrul Educaţiei a declarat că, la presiunea părinţilor, s-ar putea ajunge la situaţia în care dascălii nevaccinaţi să predea doar online.

15 apr. 2021, 11:26
Părinţii infirmă presiunile privind vaccinarea profesorilor: „Ar încălca flagrant libertatea şi dreptul persoanei”
Părinţii infirmă presiunile privind vaccinarea profesorilor

Părinţii infirmă presiunile privind vaccinarea profesorilor. După ce Sorin Cîmpeanu a anunţat recent că, la presiuniea părinţilor, analizează situaţia ca profesorii nevaccinaţi să predea doar online,Alianţa Părinţilor îl contrazice şi infirmă afirmaţiile ministrului.

Părinţii infirmă presiunile privind vaccinarea profesorilor

Alianţa Părinţilor îi cere lui Sorin Cîmpeanu să respecte drepturile și libertățile profesorilor.

„Considerăm că avem de-a face cu o stratagemă menită să impună obligativitatea vaccinării unei categorii sociale, deși un atare act ar încălca flagrant libertatea și dreptul persoanei de a dispune de ea însăși”, a transmis alianța.

Citeşte şi Anul şcolar s-ar putea extinde peste vacanţa de vară. Ministrul Educaţiei va face această propunere

Reamintim că recent, Sorin Cîmpeanu a atras atenţia că există o „presiune din ce în ce mai mare din partea părinţilor” pentru ca şcoala să fie reluată cu prezenţă fizică „doar cu cadrele didactice vaccinate”.

„Vaccinarea este singura soluţie, cred că pentru oricine are un raţionament logic, pentru a încheia, rezolva această criză sanitară. (…) Vaccinarea este un act voluntar, un act de responsabilitate. Înţelegem foarte bine, sunt colegi care au afecţiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze. Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticenţe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă organizată la Ploiești.

Ministrul a subliniat că nu are niciun fel de rezervă pentru niciun tip de vaccin anti-COVID. De altfel, ministrul Educaţiei a subliniat că există o presiune din partea părinților ca la reluarea școlii să poată preda fizic doar profesorii vaccinați.

„E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate.

Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple”, a afirmat ministrul Educației.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei anunţă examen scris pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli. Când va avea loc


loading...
Partenerii noștri