Ministrul Educaţiei anunţă examen scris pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli. Când va avea loc

Ministrul Educaţiei anunţă examen scris pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli. Acesta ar urma să se desfăşoare în luna iulie.

08 apr. 2021, 23:43
Ministrul Educaţiei anunţă examen scris pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli. Când va avea loc
Ministrul Educaţiei anunţă examen scris pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, consideră că cea mai bună variantă pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcţiilor de directori în şcoli ar fi un examen scris naţional, cu subiecte unice.

Ministrul Educaţiei anunţă examen scris pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli

Citeşte şi Ministrul Educaţiei anunţă cum vor fi plătiţi profesorii în perioada vacanţei dintre cele două sărbători de Paşti

„Aceste concursuri trebuie să aibă loc, de preferinţă înainte de expirarea mandatelor actualilor directori, în luna august. Nu este deloc simplu, deoarece avem examenele naţionale, avem titularizare şi definitivat, avem foarte multe activităţi în calendarul acestui an şcolar.

Dar, pe de altă parte, avem şi condiţii ce impun restricţii cu privire la organizarea concursurilor. Dar, chiar şi aşa, una din variantele pe care le luăm în calcul ar fi aceea de derulare a unui examen naţional scris, cu subiecte relevante, cu subiecte unice, în prima săptămână din luna iulie, urmând ca, mai apoi, în etapa a doua, cei care vor fi reuşit să treacă un plafon de minim nota 7 – o să vedem dacă va fi 7 sau mai mult, oricum, nu sub 7 (…) – la final de iulie, în ultima săptămână, ar putea fi organizată etapa a doua, în care să participe doar cei care au promovat examenul scris naţional. Este un obiectiv, este varianta cea mai bună”, a declarat Sorin Cîmpeanu joi seara la TVR1.

Ministrul a precizat că dacă acest concurs nu va putea avea loc în luna iulie, din considerente epidemiologice, el va trebui organizat imediat după începerea noului an şcolar, în luna septembrie.

Citeşte şi Cum vor reveni elevii la şcoală după vacanţa de Paşte. Decizia luată după discuţia preşedintelui cu Sorin Cîmpeanu


loading...