Părinţii lui Lucian, tânărul căutat de 8 zile după ce s-a înecat în mare când încerca să-şi salveze prietenul, sunt disperaţi: „Noaptea mă trezesc plângând. Nu am stare. Tot timpul mă gândesc la el”

Familia tânărului din Huși, care a fost înghițit de valuri și este în continuare de negăsit, trece prin momente cumplite. Părinții băiatului fac dezvăluiri cutremurătoare. Tatăl lui Lucian speră că fiul lui s-a salvat.

17 aug. 2022, 13:56
Părinţii lui Lucian, tânărul căutat de 8 zile după ce s-a înecat în mare când încerca să-şi salveze prietenul, sunt disperaţi: „Noaptea mă trezesc plângând. Nu am stare. Tot timpul mă gândesc la el”

Doi părinţi din Huşi trăiesc în aceste zile o adevărată dramă. De mai bine de o săptămână nu ştiu nimic despre fiul lor. Lucian a plecat la mare să muncească pentru a strânge un ban. În ziua de 9 august se afla la plajă alături de prieteni. Aurel, un alt tânăr din Vaslui a intrat în apă în ciuda avertismentelor salvamarilor. I s-a făcut rău şi a fost luat de valuri. Lucian nu a stat pe gânduri şi a sărit imediat să-şi salveze prietenul. Nu a reuşit şi curenţii puternici l-au tras la fund.

Trupul neînsuflețit al lui Aurel, în ajutorul căruia ar fi sărit Lucian marțea trecută, a fost găsit joi, între stabilopozi în apropierea obeliscului din Costineşti. Lucian este în continuare de negăsit. Miercuri dimineaţă, scafandrii au reluat căutările băiatului în vârstă de 21 ani, în zona în care se presupune că a dispărut.

„Am sufletul sfârâmat. Nu am cuvinte să pot descrie ceea ce simt, ce e în sufletul meu. Şi noaptea mă trezesc plângând. Nu am stare. Tot timpul mă gândesc la el. Şi când m-am dus la mare …. am intrat în valuri până la gât, dar nu este asta o rezolvare”, a declarat mama lui Lucian la România TV.

Femeia a povestit şi cum a primit vestea dispariţiei iubita lui Lucian. „I-a trimis un mesaj „Bună dimineaţa, pui!” şi i-am dat răspuns „Lucian s-a înecat”. A crezut că este o glumă făcută de Lucian. I-a scris vreo două mesaje de genul „mă amăgeşti”… şi după aceea i-am dat telefon şi i-am spus cruntul adevăr. A început săraca să ţipe, a făcut o criză. Nu-i vedea să creadă, ţipa şi plângea”, a mai povestit mama lui Lucian.

Tatăl lui Lucian se afla în Germania în momentul tragediei. A revenit de urgenţă în ţară pentru a-şi căuta fiul.

„Mi-a fost foarte greu. Vestea m-a prăbuşit pur şi simplu. Am început să plâng, nu-mi venea a crede. Am început să mă încurajez, vorbind cu colegii. Tot nu-mi vine a crede că s-a întâmplat. În mintea mea el nu este în valuri, în apă. Am înceredere că trăieşte. E copilul meu deştept, inteligent. Am mare încredere că s-a salvat singur, că este pe undeva”, spune în lacrimi tatăl lui Lucian.