Părinţii plecaţi la muncă în străinătate, obligaţi să notifice autorităţile cu 40 de zile înainte

Părinţii sau tutorii care au copii în întreţinere şi doresc să plece la muncă în străinătate vor fi obligaţi să notifice serviciul de asistenţă socială cu 40 de zile înainte de a părăsi ţara, nominalizând persoana care se va ocupa de întreţinerea copilului pe perioada absenţei.

RomaniaTV.net
27 nov. 2012, 16:16
Părinţii plecaţi la muncă în străinătate, obligaţi să notifice autorităţile cu 40 de zile înainte

Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de lege, adoptat marţi de Guvern, pentru modificarea şi completarea Legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

„Părinţii sau tutorele, după caz, care au copii în întreţinere şi intenţionează să plece la muncă în străinătate sunt obligaţi să notifice această intenţie serviciului public de asistenţă socială cu 40 de zile înainte de a părăsi ţara, cu nominalizarea persoanei care se ocupă de întreţinerea copilului pe perioada absenţei”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Potrivit acestuia, măsura vizează o mai mare responsabilizare a părinţilor, precum şi monitorizarea la nivelul autorităţilor locale şi centrale a situaţiei numărului de copii rămaşi în ţară în îngrijirea altor persoane.