Părinții pot intra luni în şcoli şi grădiniţe. Precizări de ultimă oră de la Ministerul Educației

Minsterul Educaţiei dezminte o informaţie lansată pe rețelele de socializare, conform căreia părinţilor li s-ar interzice accesul în instituţiile de învăţământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar.

03 sept. 2022, 13:56
Părinții pot intra luni în şcoli şi grădiniţe. Precizări de ultimă oră de la Ministerul Educației
Părinții pot intra luni în şcoli şi grădiniţe. Precizări de ultimă oră de la Ministerul Educației

Părinții pot intra luni în şcoli şi grădiniţe. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a transmin un mesaj pe Facebook pentru a lămuri lucrurile.  „Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă”, scrie ministrul Cîmpeanu în mesajul care începe cu #CombatemFakeNews şi care precizează și precizează că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”.

Reguli an şcolar 2022-2023. Ministerul Sănătăţii recomandă masca în spaţii închise şi distanţare de 1,5 m la ore

Conform edupedu.ro, Sorin Cîmpeanu a mai precizat că „luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici. Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală. Luni ne dorim să vedem fotografii din grădinițe, din curțile școlilor, mai ales din clasele unde cei mici iau primul contact cu viața de elev”.

Sorin Cîmpeanu, anunţ despre salariile profesorilor înainte de noul an şcolar. Retribuţiile cresc abia în septembrie 2023

Reacţia ministrului Educaţiei vine după ce mai multe postări ale Danei Budeanu s-ar fi distribuit masiv în spațiul online, iar în mesajele respective era menționat faptul că la o grădiniță din București, Sectorul 3, părinții ar fi primit indicații că nu au voie să conducă copiii în incinta grădiniței, ci doar până la poartă.