Părinţii şi elevii din Ialomiţa protestează faţă de schimbarea directorului

Peste 200 de persoane, părinţi şi elevi, protestează, luni, în curtea Şcolii Generale cu clasele I-VIII din comuna ialomiţeană Sineşti, faţă de schimbarea directorului unităţii de învăţământ şi cer ca reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean să revină asupra deciziei.

RomaniaTV.net
18 iun. 2012, 09:24
Părinţii şi elevii din Ialomiţa protestează faţă de schimbarea directorului

Oamenii spun că au depus un memoriu la Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa, în care arată că înlocuirea conducerii şcolii este nejustificată, însă nu au primit niciun răspuns.

„Noi am depus un memoriu din partea părinţilor, în care am arătat că nu este corectă înlocuirea directoarei Dana Valentina Marcu, l-am depus la Inspectoratul Şcolar Ialomiţa, dar nu ni s-a răspuns, am cam fost luaţi şi peste picior cum se spune şi am hotărât să protestăm până când decizia de înlocuire va fi anulată. Copiii îl iubesc pe acest cadru didactic şi o vor înapoi ca directoare, şi asta vrem şi noi părinţii”, a declarat unul dintre părinţii care participă la protest.

Fostul director al şcolii generale Dana Valentina Marcu susţine că a primit în scris decizia de înlocuire din funcţie, fără ca ISJ Ialomiţa să precizeze motivele.

„Am primit marţi decizia de schimbare din funcţie, nu mi-au fost spuse motivele şi acum părinţii şi elevii protestează. Noi profesorii suntem în şcoală, dar cursurile au fost suspendate, elevii şi părinţii sunt în curtea şcolii şi protestează, asta se întâmplă, sunt peste 200 de persoane”, a declarat Dana Valentina Marcu.

La rândul său, actualul director al unităţii de învăţământ spune că şi-a luat în primire postul, iar protestul are loc într-un moment „dificil”.

„Eu am fost numit în 11 iunie în noua funcţie, sunt profesor titular de istorie geografie la această şcoală. Nu am altceva de comentat în legătură cu protestul, doar că nu era momentul pentru un protest. Este sfârşitul anului şcolar când toţi suntem preocupaţi de încheierea situaţiei şcolare, de încheierea mediilor, când avem nevoie de linişte de colaborare, protestul vine într-un moment dificil”, a declarat noul director al şcolii din Sineşti, prof. Gheorghe Gheorghe.

La ora transmiterii acestei ştiri, părinţii şi elevii protestează în curtea şcolii şi scandează „Dana, Dana”, cerând revenirea în funcţie a fostei directoare, iar cursurile sunt suspendate, la faţa locului fiind aşteptaţi reprezentanţii ISJ Ialomiţa.