Părinţii sunt revoltaţi! Şcolile din Bucureşti vor fi transformate în centre de testare pentru coronavirus

Primăria Municipiului Bucureşti doreşte să realizeze, în şcolile din Capitală, teste cu peste 10.000 de voluntari pentru depistarea anticorpilor Covid-19, în condiţiile în care din 2 iunie vor începe cursurile de pregătire a examenelor organizate pentru elevii claselor terminale. Părinţii elevilor se opun acestei iniţiative.

RomaniaTV.net
16 mai 2020, 14:20
Părinţii sunt revoltaţi! Şcolile din Bucureşti vor fi transformate în centre de testare pentru coronavirus

Testările vor fi realizate de către personalul medical angajat în reţeaua şcolară din cadrul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB). Medicii şi asistentele vor testa persoanele selectate în cabinetele medicale din şcoli, se arată într-o adresă a ASSMB către primăriile de sector.

„Proiectul e bun, în esenţă, până la punctul unde sunt folosite şcolile. Nu suntem de acord cu acest lucru”, a declarat Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi.

Citeşte şi: Şcolile din Israel se redeschid începând de duminică. Care vor fi următoarele restricţii

„Am sunat-o pe doamna primar şi am primit asigurări că se va regândi acest proiect, astfel încât şcolile să fie scoase din acest proiect”, a spus Cristache care a precizat că spiritele sunt încinse la nivelul părinţilor, referitor la întoarcerea la şcoală şi la cele două examene (pentru elevii din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a).

Timpul e foarte scurt, iar şcolile nu au timp să se pregătească astfel încât să avem garanţia 100% că vor fi respectate procedurile din ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei”, a mai spus preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi.

Cabinetele medicale din şcoli aparţin Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei.