Părinţii unui copil spun că micuţul nu vrea să mai meargă la şcoală pentru că ar fi fost umilit de învăţătoare de 1 Martie

Părinţii unui copil au făcut plângere la Inspectoratul Şcolar din Argeş pentru că, spun ei, micuţul nu vrea să mai meargă la şcoală după ce ar fi fost umilit de învăţătoare de 1 Martie.

03 mart. 2021, 11:48
Părinţii unui copil spun că micuţul nu vrea să mai meargă la şcoală pentru că ar fi fost umilit de învăţătoare de 1 Martie
Părinţii unui copil spun că micuţul nu vrea să mai meargă la şcoală pentru că ar fi fost umilit de învăţătoare de 1 Martie. Sursa: Antena 3

Părinţii unui elev de clasa a III-a dintr-o şcoală din comuna argeşeană Slobozia susţin că micuţul nu mai vrea să meargă la şcoală. Oamenii au reclamat la Inspectoratul Şcolar Argeş că învăţătoarea l-a umilit de 1 Martie după ce i-a oferit un mărţişor, spunându-i că mărţişorul confecţionat de el este urât.

Potrivit Adevărul, elevul a mers la şcoală cu o ciocolată şi un mărţişor confecţionat de el şi i l-a oferit învăţătoarei, doar că, spune el, aceasta l-ar fi umilit în faţa colegilor, spunându-i că mărţişorul este urât şi că el nu a fost în stare să cumpere un mărţişor de calitate.

Citeşte şi: Pot fi oferite mărţişoare de 1 martie la şcoală? Ministrul Educaţiei: „Am îndemnat la maximă prudenţă”

La sfârşitul programului, băiatul le-a povestit părinţilor păţania, iar aceştia au sesizat Inspectoratul Şcolar Argeş.  Superiorii ierarhici ai învăţătoarei de la şcoala din Slobozia au analizat cazul şi au precizat că nu se impune ca aceasta să fie cercetată disciplinar, mai ales că învăţătoarea a declarat că nu l-ar fi jignit pe băieţel şi că i-ar fi spus doar că nu trebuia să cheltuiască banii pe mărţişor şi ciocolată.

Copilul în cauză a fost diagnosticat ca fiind hiperactiv şi are şi o afecţiune oftalmologică. Rudele copilului spun că acesta este extrem de afectat de incident şi că nu mai vrea să meargă la şcoală de frica învăţătoarei. Tatăl băieţelului a cerut conducerii şcolii din Slobozia să îi permită să stea pe holul şcolii în timpul orelor, pentru a preveni alte incidente. Solicitarea sa a fost aprobată.

Citeşte şi: Adolescentă din Roman, bătută şi umilită de alţi tineri