Pot fi oferite mărţişoare de 1 martie la şcoală? Ministrul Educaţiei: „Am îndemnat la maximă prudenţă”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a declarat că a însemnat la maximă prudenţă pentru ca oferirea de mărţişoare şi flori de 1 martie să se facă cu respectarea tuturor regulilor în aşa fel încât să nu se transmită noul coronavirus.

28 feb. 2021, 20:50
Pot fi oferite mărţişoare de 1 martie la şcoală? Ministrul Educaţiei: „Am îndemnat la maximă prudenţă”

Ministrul Educaţiei a explicat dacă pot fi oferite mărţişoare de 1 martie la şcoală. Sorin Cîmpeanu spune că acest lucru este posibil cu respectarea regulilor.

„Am îndemnat la maximă prudenţă şi respectarea tuturor regulilor în aşa fel încât acest moment special, a oferi o floare sau a oferi un mărţişor, să nu se transforme într-o interacţiune care să faciliteze transmiterea virusului”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Digi 24, conform News.ro.

Cîmpeanu a făcut referire şi la recomandarea lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, de a fi purtate mănuşi în momentul oferirii unui mărţişor sau al unei flori.

„Despre purtarea mănuşilor în timp ce oferi mărţişorul, nu am nicio competenţă să mă pronunţ pentru că excede competenţelor Ministerului Educaţiei, sigur sunt de natură epidemiologică aceste solicitări, nu am auzit să fie fundamentate, dar dacă cineva le poate fundamenta, aşteptăm cu interes. Nu am auzit, nu am fost informaţi, nu am transmis în sistem o astfel de recomandare cu titlu de obligaţie sau nu”, a explicat ministrul Educaţiei, conform sursei citate.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că autorităţile nu pot interzice oferirea de mărţişoare.

„Nu cred că există vreo autoritate în statul român care să îşi dorească sau care să reuşească să interzică acest lucru. Este o exagerare, iar Ministerul Educaţiei nu susţine niciun fel de exagerare”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Citeşte şi: Raed Arafat, vestitorul primăverii: Elevii pot duce mărțișoare la școală de 1 martie. Și eu le duc colegelor

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că elevii pot oferi mărțișoare la școală de 1 Martie, dar să respecte distanțarea socială.

„Cred că domnul ministru al Educației s-a pronunțat pe această temă și nu are rost să intrăm într-o discuție foarte controversată. Da, eu am înțeles că e posibil să se ducă flori mărțișoare luni. Distanțarea și tot trebuie păstrate”, a declarat Arafat.

La rândul său, Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și actual președinte al Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, cataloghează drept ”o forțare” discuțiile din spațiul public cu privire la riscul de transmitere a coronavirusului pe care l-ar implica oferirea de mărțișoare și flori la școală de 1 și 8 Martie.

Citeşte şi: Nelu Tătaru, despre scandalul mărţişoarelor: „Nu este un schimb periculos de obiect personal”