Părinții unui elev acuză învățătoarea că l-a agresat la școală: ”Mi-a povestit cum l-a bătut cu pumnii la ora de limba română”

Acuzații extrem de grave la adresa unei învățătoare de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc. Mama unui elev de la clasa acesteia susține că profesoara l-a jignit și l-a lovit cu pumnii pe băiețelul ei de 7 ani, de mai multe ori. Femeia a scos și un certificat medico-logal în acest sens. Inspectoratul școlar Suceava o contrazice și spune că nu se confirmă că a fost lovit copilul.

12 ian. 2023, 12:29
Părinții unui elev acuză învățătoarea că l-a agresat la școală: ”Mi-a povestit cum l-a bătut cu pumnii la ora de limba română”

Mama unui copil de 7 ani din Câmpulung Moldovenesc, Suceava, o acuză pe o învățătoare că i-a agresat băiatul fizic și verbal. Femeia și-a dus copilul la IML și a scos și un certificat medico-legal care atestă că fiul ei fost lovit și zgâriat.

Documentul IML atestă că băiatul de 7 ani preyintă „echimoze, excoriații și tumefacție”, care s-ar fi produs prin lovire cu obiecte contondente și „zgâriere cu mâna”, conform monitorulsv.ro.

”Încă de la începutul anului școlar, am trecut prin presiuni ce au fost făcute pentru a ne determina să transferăm copilul la o altă clasă, deși acesta nu făcea probleme. Inițial, totul s-a rezumat la abuz verbal exercitat de către doamna învățătoare asupra fiului meu, apoi a urmat un abuz psihologic constant, iar pentru că nu am cedat presiunilor, s-a trecut la abuz fizic asupra copilului meu.

Citește și: Legile Educației vin cu schimbări majore în sistemul de învățământ. Cum va arăta noul examen de Bacalaureat și cine va da admitere la liceu

Întâi a fost trântit de către învățătoarea sa de bancă, în altă ocazie de calorifer, fiul meu povestindu-mi că aceasta a făcut aceste lucruri, precum și că aceasta îi vorbește urât, însă eu am sperat că în urma discuțiilor amiabile purtate cu doamna învățătoare, situația se va ameliora. Din păcate, situația s-a înrăutățit”, povestește mama băiatului.

Femeia spune că învățătoarea i-ar fi spus că între ea și micuț nu există o conexiune, o compatibilitate, motiv pentru care ar fi mai bine să fie transferat într-o altă clasă.

Citește și: De necrezut! Jumătate dintre români nu reușesc să treacă de clasa a VIII-a. Care este motivul

Situația i-a fost adusă la cunoștință și directoarei școlii, dar aceasta, spune mama elevului, ar fi încercat să-l intimideze pe copil și să ascundă faptele.

Conflictul ar fi escaladat în 12 decembrie, când elevul de clasă pregătitoare a povestit acasă că „a fost bătut cu pumnii de doamna lui învățătoare, la ora de limba română”. Mama băiatului ar fi solicitat direcțiunii imagini video din sala de clasă, însă a fost refuzată. „Fiul meu a spus tot atunci în biroul conducerii unității școlare că a fost bătut, iar doamna director l-a întrebat ”, mai povestește mama.

Mama elevului a înaintat o adresă și către Inspectoratul Școlar, semnată de un avocat, în care a povestit despre agresiunile la care a fost supus băiatul de 7 ani, solicitând cercetarea disciplinară și suspendarea din funcție pe durata cercetării a învățătoarei.

Tot în luna decembrie, mama băiețelului a făcut și o plângere penală către Poliția Câmpulung.