Părinţii unui nou-născut au fost obligaţi să-şi vândă copilul pentru că nu aveau bani să plătească spitalizarea

Doi soţi din India au fost forţaţi să îşi " vândă" copilul nou-născut spitalului, pentru că nu au avut bani să plătească cheltuielile medicale, potrivit Times of India. 

RomaniaTV.net
01 sept. 2020, 16:26
Părinţii unui nou-născut au fost obligaţi să-şi vândă copilul pentru că nu aveau bani să plătească spitalizarea

Shiv Charan (45) și soția sa Babita (36) au adunat o datorie semnificativă după ce femeia a trebuit să fie supusă unei operații de cezariană la care nu se așteptau și nu au dispus de suma necesară pentru procedura medicală. Operația a costat 30.000 de rupii, iar medicamentele necesare în urma intervenției alte 5.000 de rupii, astfel că întreaga procedură medicală i-a dus la 35.000 de rupii, adică aproximativ 400 de euro.

Reprezentanții spitalului le-au cerut să își vândă copilul pentru 100.000 de rupii (peste 1.100 de euro), ca să achite datoria. Copilul ar fi urmat să fie dat spre adopție de spital. 

Citeşte şi: India acuză China de noi „provocări” la frontiera contestată din Himalaya

Purtătorul de cuvânt al spitalului a respins acuzațiile și a transmis că cei doi soți „au renunțat” la fiul lor. 

„Aceste afirmații sunt greșite. Noi nu i-am forțat să renunțe la copilul lor. Ei au făcut-o din proprie inițiativă. Am o copie a acordului scris semnat de părinți”, a declarat el.

Citeşte şi: Copil de 13 ani, transportat de urgenţă la spital după ce a tăiat cu un fierăstrăul un cartuş

Tatăl copilului susține pe de altă parte că nu știe să citească și, prin urmare, nu a înțeles ce scria pe documentele pe care a fost forțat să le semneze. El a explicat că le-a semnat cu amprenta, o formă de semnătură acceptată în India. 

De asemenea, el a mai spus că trece printr-o perioadă dificilă și nu câștigă mai mult de 100 de rupii pe zi, iar venitul său nu este garantat. Autoritățile locale au demarat o anchetă, iar dacă acuzațiile se adeveresc, vor lua măsuri legale împotriva persoanelor implicate.