Părinţii vaccinaţi, care au copii infectați cu COVID, mai mari de de șapte ani, ar putea primi concediu plătit. Anunțul făcut de USR!

O propunere legislativă inițiată de USR încearcă să ofere concediu plătit părinţilor vaccinaţi ai copiilor mai mari de 7 ani, care s-au infectat cu COVID şi se află în carantină sau izolare.

06 dec. 2021, 16:21
Părinţii vaccinaţi, care au copii infectați cu COVID, mai mari de de șapte ani, ar putea primi concediu plătit. Anunțul făcut de USR!

Părinţii vaccinaţi care au copii infectați cu COVID, mai mari de de șapte ani, ar putea primi concediu plătit. Sugestia politică e menită să elimine una dintre inechităţile cadrului legislativ curent, arată un comunicat de presă al partidului.

Părinţii vaccinaţi care au copii infectați cu COVID, mai mari de de șapte ani, ar putea primi concediu plătit. Anunțul făcut de USR!

Propunerea este coiniţiată de parlamentarii Irineu Darău, Andrei Miftode şi Cosmin Poteraş, din partea USR PLUS, şi a primit susţinere transpartinică de la următorii coiniţiatori: senatorul PNL Gheorghe Carp, senatorul UDMR Atilla László, senatoarea PSD Liliana Sbîrnea. Iniţiativa a primit semnăturile a 51 de senatori şi deputaţi.

„Discutăm despre o iniţiativă cu un impact social important, care elimină discriminarea la care sunt supuşi, în acest caz, şi părinţii şi copiii. Mă bucur să văd că o iniţiativă cu real impact pozitiv în lupta împotriva pandemiei şi în viaţa multor familii este sprijinită transpartinic şi le mulţumesc colegilor care şi-au arătat deschiderea, indiferent de culoarea politică”, a declarat Irineu Darău, Senator USR PLUS, potrivit sursei citate.

„În prezent, reglementările legale în vigoare fac opusul scopului lor, pentru părinţii copiilor cu vârste mai mari de 7 ani: subminează dreptul copiilor din acea categorie de vârstă la protecţie şi îngrijire şi, secundar, descurajează vaccinarea împotriva Covid-19 în rândul persoanelor adulte, întrucât cei afectaţi sunt chiar părinţii care şi-au întărit imunitatea, deja, prin vaccinare. Astfel, aceştia se află în imposibilitatea de a putea beneficia de concediu plătit pentru a-şi îngriji copiii minori infectaţi, cu vârsta de peste 7 ani, prin comparaţie cu părinţii nevaccinaţi care rămân acasă în carantină, alături de copiii lor. Este rolul nostru să remediem această dublă discriminare”, adaugă Andrei Miftode, deputat USR PLUS.

„Venim în sprijinul părinţilor cu copii peste 7 ani, în special copiii care momentan nu au acces la vaccin. COVID este o boală cu evoluţie şi intensitate imprevizibile. Într-un interval de timp relativ scurt, afecţiunea poate evolua negativ. Copiii infectaţi au nevoie de supraveghere atentă şi de îngrijire din partea părinţilor, iar cadrul legislativ trebuie să permită acest lucru”,  a adăugat Cosmin Poteraş, senator USR PLUS.

Citește și: Sondaj IRES: Aproape 60% dintre părinții cu copii între 5 și 18 ani ar prefera să nu-și vaccineze anti-COVID copiii, dar aceștia să poată participa la cursuri în format fizic


loading...
Partenerii noștri