Parisul, devastat din nou de „vestele galbene”! Confruntări violente între protestatari şi autorităţi

Noi proteste de amploare pe străzile din Paris. Manifestanţii din mişcarea Vestelor Galbene s-au luat la bătaie cu autorităţile, care au răspuns cu gaze lacrimogene.

RomaniaTV.net
12 sept. 2020, 14:43
Parisul, devastat din nou de „vestele galbene”! Confruntări violente între protestatari şi autorităţi

Mii de oameni au ieşit în stradă, atât în capitala Franţei, cât şi în alte oraşe mari, pentru a-şi exprima nemulţumirea vizavi de politica guvernului. 

În Paris, manifestanţii s-au strâns în două pieţe pentru marşuri autorizate. Unul s-a desfăşurat fără incidente, însă celălalt a fost întârziat după ce poliţiştii au dat cu gaze lacrimogene pentru a-i despărţi pe oameni. Protestatarii au incenediat pubele şi o maşină.

Mai mult, sediul postului de televiziune BFM TV a fost asaltat de manifestanţii furioşi care au început să strige diverse sloganuri. Poliţia a arestat 193 de protestatari, a transmis Le Parisien.

Protestele din centrul Parisului, inclusiv de Champs-Elysees, au fost interzise.

Mişcarea “vestelor galbene” a izbucnit la finalul anului 2018, pe fondul creşterii taxelor, dar şi a unei legi a pensiilor. Francezii au ieşit în stradă în fiecare zi de sâmbătă, cu excepţia ultimelor luni, când nu au existat proteste din cauza restricţiilor impuse în pandemia de coronavirus.