Pariu record, de un milion de lire sterline, pe victoria lui Joe Biden. Alegerile din SUA sunt cel mai pariat eveniment din istorie

ALEGERI SUA 2020. Cel mai mare fan al lui Joe Biden ar putea fi un parior din Marea Britanie, care a plasat un pariu de un milion de lire sterline că acesta va fi noul preşedinte al SUA.

03 nov. 2020, 10:01
Pariu record, de un milion de lire sterline, pe victoria lui Joe Biden. Alegerile din SUA sunt cel mai pariat eveniment din istorie

ALEGERI SUA 2020. Pariorii din SUA nu au voie să parieze la alegeri, ca urmare a unei hotărâri a Curții Supreme din 2018, asta în condiţiile în care pariurile sportive legale sunt răspândite în cea mai mare parte a țării. În acelaşi timp însă, s-a constatat o creştere exponenţială pe piaţa britanică a numărului de pariuri plasate pe alegerile de astăzi, din SUA, fapt care a făcut ca acesta să devină deja cel mai pariat eveniment din istorie.

Citeşte şi ALEGERI SUA 2020. Donald Trump vs. Joe Biden, americanii îşi aleg astăzi preşedintele, scrutinul e ameninţat de revolte populare

Identitatea celui care a plasat pariul de un milion de lire sterline pe 29 octombrie nu este cunoscută, dar se ştie că acesta ar avea un profit de 540.000 de lire sterline dacă Joe Biden va câştiga alegerile. Pariul a fost pus la Betfair. El ar fi câştigat mai mult dacă şi-ar fi plasat pariul la Oddsmakers, care îi dau lui Biden o şansă de a câștiga de 65%, în timp ce șansele lui Trump sunt cotate la 35%. Este totuşi o cotă ceva mai bună pentru Trump, decât cota 2 la 1 săptămâna trecută. Și este mult mai bună decât șansa de 10% pe care i-a oferit-o FiveThirtyEight.

ALEGERI SUA 2020. Pariul de un milion de lire sterline este al treilea cel mai mare pariu din istoria Betfair, după un pariu de 1,1 milioane de lire sterline pe victoria lui Rafa Nadal la Roland Garros în 2010 și unul de puțin peste un milion de lire sterline pe Floyd Mayweather Jr. în meciul din 2017, contra lui Conor McGregor.

Pariul ar putea fi unul de bun augur pentru Biden, fiindcă potrivit CNN, cele mai mari 10 pariuri din istoria Betfair de până acum, toate pe evenimente sportive, au fost câștigătoare.