„Parkour” face victime: O rusoaică a murit încercând să sară de pe o clădire pe alta VIDEO

Nebunia acrobaţiilor extrem de periculoase, denumite "parkour", transformate într-un adevărat sport de către francezul David Belle, în anii '90, a ajuns şi în Rusia. O femeie de 24 de ani a greşit săritura pe care urma să o facă de pe o clădire cu 17 etaje pe o alta mai mică şi a căzut în golul dintre acestea. Teribilismul i-a fost fatal.

RomaniaTV.net
05 iun. 2012, 08:07
„Parkour” face victime: O rusoaică a murit încercând să sară de pe o clădire pe alta VIDEO

Accidentul s-a produs în oraşul Sankt Petersburg.  Rusoaica s-a urcat pe clădirea cu 17 etaje împreună cu sora ei mai mare şi cu un grup de patru „iniţiaţi” din acelaşi oraş care le-au făcut o demonstraţie de succes. Le-au îndemnat apoi să le urmeze exemplul. Cea mai mică dintre ele a acceptat fără rezerve, în timp ce sora ei mai mare a refuzat.

A urmat tragedia. Tânăra şi-a luat avânt alergând pe acoperişul clădirii cu 17 etaje, a sărit, dar a ratat „aterizarea” pe clădirea mai mică, de vizavi, căzând în gol. A murit pe loc. Cei patru „teribilişti” s-au făcut imediat nevăzuţi, scrie Daily Mail.

Un incident similar s-a produs tot în Rusia, în Krasnodar, în 2010, când un adolescent a căzut în gol de pe o clădire cu patru etaje aflată în construcţie, încercând să sară peste un loc viran inclus în acea clădire. Iar acestea nu sunt singurele cazuri, tragedii asemănătoare petrecându-se în toată lumea.

Şi industria cinematografică a promovat astfel de cascadorii, însă calificate, unul dintre cele mai ambiţioase exemple de „parkour” fiind o scenă cu James Bond, din Casino Royale.

„Parkour” este un amestec de acrobaţie şi atletism şi a fost fondat în Franţa, la începutul anilor ’90, de către David Belle. A câştigat popularitate mondială după difuzarea producţiei cinematografice a regizorului Luc Besson, „District B13”, care include scene de „parkour”.