Parlament: A început şedinţa de plen în care se votează conducerea ASF şi referendumul lui Băsescu

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit în şedinţă comună, urmând a fi supusă votului plenului noua componenţă a conducerii Autorităţii pentru Supraveghere Financiară. De asemenea, urmează să se dea un aviz solicitării lui Traian Băsescu de a organiza un referendum.

RomaniaTV.net
18 iun. 2013, 06:33
Parlament: A început şedinţa de plen în care se votează conducerea ASF şi referendumul lui Băsescu

A început şedinţa reunită a Senatului şi Camerei Deputaţilor în care urmează să fie votată noua componenţă a conducerii Autorităţii pentru Supraveghere Financiară şi să se dea aviz solicitării preşedintelui Traian Băsescu de a organiza un referendum.

Comisiile de buget-finanţe şi economice ale Parlamentului i-au avizat favorabil luni pentru funcţia de preşedinte al ASF pe Dan Radu Ruşanu, pentru cea de prim-vicepreşedinte pe Daniel Dăianu, iar pentru funcţiile de vicepreşedinte pe Mircea Ursache, Tudor Daniel şi Ion Giurescu. Ca membri ai conducerii ASF au primit aviz favorabil, cu unanimitate de voturi, Marian Sârbu, Biro Albin, Marian Mârzac, Corneliu Moldoveanu, Gheorghe Marcu şi Dorina Teodora Mihăilescu.

Tot luni, Comisiile juridice reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au adoptat raport favorabil consultativ de avizare, cu observaţii, la solicitarea preşedintelui României cu privire la organizarea unui referendum naţional privind Parlamentul unicameral şi reducerea numărului total de senatori şi deputaţi la maximum 300.

La şedinţa comună a Parlamentului sunt prezenţi 431 de parlamentari.