Parlament: amendamentele la Legea Descentralizării se depun până luni, iar marţi are loc procedura asumării

Birourile Permanente ale Parlamentului au decis, vineri, că grupurile parlamentare pot depune amendamente la Legea descentralizării până luni ora 15.00, a anunţat Miron Mitrea, vicepreşedinte al Camerei. De asemenea, şedinţa de plen pentru procedura asumării răspunderii Guvernului va avea loc marţi.

15 nov. 2013, 13:57
Parlament: amendamentele la Legea Descentralizării se depun până luni, iar marţi are loc procedura asumării

„Am decis ca toate grupurile parlamentare să primească astăzi (vineri – n.r.) forma trimisă de Guvern privind legea descentralizării, de fapt ei o cunosc în mare măsură, atât pe grupuri un exemplar pe hârtie şi apoi va fi pus pe site-ul Camerei şi pe contul fiecărui deputat. Până luni la ora 15.00 vor depune amendamente, luni, marţi Guvernul va decide când va avea loc şedinţa de Guvern în care va discuta amendamentele şi marţi va exista în plen procedura de asumare, ora o vom stabili luni în şedinţa Birourilor Permanente”, a precizat Mitrea, după şedinţa conducerii Parlamentului.

„Unele amendamente au fost respinse, bineînţeles probabil ne vom trezi în situaţia în care Guvernul le-a mai vizat şi le-a mai respins o dată, dar, formal, trebuie să dăm parlamentarilor această posibilitate”, a adăugat Miron Mitrea.

Guvernul intenţionează să se reunească, marţi dimineaţă, în şedinţă specială pentru a discuta amendamente care vor fi depuse de parlamentari la proiectul descentralizării, după care, marţi după-amiază, să se prezinte în plenul Parlamentului pentru a-şi angaja răspunderea, au declarat surse oficiale.

Guvernul a aprobat, joi, proiectul legii descentralizării, documentul urmând să fie transmis imediat Parlamentului.

Executivul a anunţat anterior că îşi va angaja răspunderea pentru proiectul descentralizării săptămâna viitoare, 19 noiembrie.

Vicepremerul Liviu Dragnea, coordonatorul proiectului de lege, a precizat că domeniile care vor fi descentralizate, ca şi competenţe, atribuţii şi instituţii, sunt sănătatea, agricultura, mediul, cultura, tineretul şi sportul, autorizarea şi clasificarea în turism, cluburile şi bazele sportive, taberele şcolare, precum şi competenţele teritoriale legate de pescuit.

Liviu Dragnea a arătat că în procesul de descentralizare nu vor fi incluse porturile, pentru care în perioada următoare va exista o „abordare separată”, şi nici plajele.

 

VEZI SI:

Guvernul a aprobat proiectul Legii descentralizării. Parlamentul va stabili graficul asumării răspunderii