Premierul susţine că discuţia despre descentralizare se referă la porturile mici

Discuţia pe legea descentralizării va include porturile mici, cum sunt cele de la Calafat, Bechet, Turnu Măgurele sau Turnu Severin, a declarat miercuri premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL.

13 nov. 2013, 14:05
Premierul susţine că discuţia despre descentralizare se referă la porturile mici

Discuţia pe legea descentralizării va include porturile mici, cum sunt cele de la Calafat, Bechet, Turnu Măgurele sau Turnu Severin, a declarat miercuri premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL, potrivit Agerpres.

VEZI ŞI Ponta: Discut întâi cu miniştrii despre descentralizare şi buget, iar la final discut cu Crin Antonescu

Potrivit acestuia, micile porturi, care nu prea au activitate, trebuie să aparţină de autorităţile locale care pot accesa fonduri europene pentru a le moderniza.

„Astăzi avem discuţia finală (n.r. pe descentralizare). Nu este vorba nici de portul Constanţa, care nu e port dunărean, nu e vorba nici de Galaţi, Brăila, care sunt deja privatizate, din câte ştiu. Este vorba despre câteva mici porturi – Calafat, Bechet, Turnu Severin Turnu Măgurele care, din păcate, în acest moment, nu prea au nici trafic, nici activitate economică, nici resurse financiare şi care peste tot în Europa acest gen de porturi ţine de autoritatea locală. Până la urmă, Ministerul Transporturilor e să facă cu portul de la Bechet sau de la Calafat? Sunt lucruri care ţin de autoritatea locală care dacă vrea să le dezvolte poate să acceseze fonduri europene. Cum apare o chestie, toată lumea o inflamează fără să ştie despre ce-i vorba. Mari porturi… Aveţi impresia că avem mii de nave care intră la Calafat sau la Bechet? Din păcate n-avem, nu mai avem nici flotă, nici activitate”, a afirmat premierul, la finalul şedinţei grupurilor reunite ale PSD care a avut loc la Palatul Parlamentului. 

Varianta finală a proiectului de descentralizare va fi discutată miercuri de miniştri Uniunii Social Liberale, urmând a fi luată o decizie în mai multe privinţe, inclusiv în privinţa porturilor, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.