Parlamentari urmăriţi în trafic şi amendaţi de Poliţie după o petrecere în plină pandemie COVID-19

Mai multi parlamentari au fost urmăriti în trafic si amendati de Politie. Totul după ce au petrecut aseară la un local din Călărasi. Surse România TV spun că parlamentarii amendaţi au chefuit acolo după ce şi-au preluat certificatele oficiale de aleşi ai poporului. Dumitru Coarna se află printre cei care au fost prezenţi în restaurant. Acesta spune că doar a băut o cafea si o apă plată si a plecat la București.

18 dec. 2020, 10:27
Parlamentari urmăriţi în trafic şi amendaţi de Poliţie după o petrecere în plină pandemie COVID-19

Bucuroși nevoie mare că s-au văzut cu mandatele de deputaţi şi senatori în buzunar, parlamentarii de Călăraşi au zis să marcheze momentul la unul dintre restaurantele de fiţe din zonă. O petrecere ilegală însă, în plină pandemie COVID-19, la care au participat noii parlamentari de Călăraşi.

Petrecerea s-a încins repede şi alcoolul a curs în pahare.

Politia a fost chemată să spargă cheful ilegal la ora 19.35 de minute şi a dat 19 amenzi, nu înainte de a porni în urmărirea celor care au fugit cu maşinile de la chermeză, informează România TV.

Dimineaţă însă nimeni nu recunoştea nimic.

Dumitru Coarna se află printre cei care au fost prezenți în restaurantul din Călăraşi. Acesta spune că doar a băut o cafea și o apă plată și a plecat la București.

„Eu nu am fost prezent în zona respectiva când a venit Poliţia. Am intrat, am băut un pahar cu apa plată, eu ţin post, şi am plecat la Bucureşti. La ora 3 eram în Bucureşti. Probabil ca ulterior acolo a fost o discuţie, o întâlnire. Nu neg dar nu am fost prezent la nicio activitate, alcool. Eram cu masina. Am băut apă plată, am luat certificatele de la prefectură şi am plecat. De multe ori am intrat acolo ca e un restaurant bun. Nu se chefuia, nu a fost formaţie. Eu am băut o apă plată, o cafea. Restul au luat o gustare. Nici nu am mâncat că ţin post. Erau putine persoane nu multe”, a declarat deputatul PSD Dumitru Coarnă la România TV.

PSD a câştigat alegerile parlamentare la nivelul judeţului Călăraşi cu peste 44% din voturile valabil exprimate, fiind urmat de PNL, AUR, USR şi PMP

La alegerile parlamentare de pe 6 decembrie au fost prezenți la urne 31,44% dintre cetățenii cu drept de vot din județul Călărași, adică 77.612 votanți.

Au votat preponderent persoanele din mediul rural, 49.330. În orașe s-au prezentat în secții doar 28.282 de persoane.

Citeşte şi: Rezultate alegeri parlamentare 2020 Călăraşi. PSD îl trimite în Parlament pe Dumitru Coarnă

 

Klaus Iohannis convoacă Parlamentul luni, la ora 12

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind convocarea Parlamentului României, ales la data de 6 decembrie 2020, în ziua de luni, 21 decembrie 2020, ora 12:00, la Palatul Parlamentului, a anunţat Administraţia prezidenţială.

 

Componenţa noului Parlament. Câte mandate vor avea PSD, PNL, USR PLUS, AUR şi UDMR

Biroul Electoral Central a anunţat câţi senatori şi deputaţi vor avea în Parlament PSD, PNL, USR PLUS, AUR şi UDMR, singurele formaţiuni care au reuşit să treacă pragul electoral la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Partidul lui Traian Băsescu şi cel al lui Victor Ponta nu vor mai avea reprezentanţi în viitorul Parlament.

Conform BEC, PSD va avea în viitorul Parlament 47 mandate la Senat şi 110 mandate la Camera Deputaţilor, în timp ce PNL a obţinut 41 la Senat, respectiv 93 la Camera Deputaţilor.

Alianţa USR PLUS va avea 25 de mandate la Senat şi 55 la Camera Deputaţilor, iar Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) – 14 senatori şi 33 de deputaţi.

UDMR a obţinut 9 mandate de senator şi 21 de mandate la Camera Deputaţilor.

Citeşte şi: Lista integrală a viitorilor parlamentari de Bucureşti. USR-PLUS domină Capitala cu 12 deputaţi si 5 senatori