Aleşii au talent. Cine sunt artiştii care au intrat în Parlament

Alegerile din 9 decembrie au transformat mai mulţi artişti în parlamentari. Faima şi vocea nu au fost însă o garanţie pentru toţi candidaţii veniţi din sfera artistică.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 13:59
Aleşii au talent. Cine sunt artiştii care au intrat în Parlament

Cu un look nou şi cu noi aspiraţii, Damian Drăghici a candidat la Senat în judeţul Bacău. A obţinut suficiente voturi pentru a intra în parlament, iar în campanie a fost ajutat şi de foştii colegi de trupă.

Un alt artist ajuns parlamentar este Mihai Sturzu, de la HI-Q. Candidat din partea USL în Sectorul 6 din Capitală, Sturzu a obţinut 65% dintre voturile din colegiul său.

REZULTATE finale provizorii BEC: USL a luat 60,1% la Senat şi 58,63% la Camera Deputaţilor

Cici, de la Sistem, sau, mai oficial, Ciprian Rogojan, a candidat pe listele ARD în Baia Mare şi a devenit senator.

Nici interpreţii de muzică populară nu lipsesc din noul Parlament: Ionela Prodan a câştigat pentru Uniunea Social Liberală un mandat de parlamentar, în timp ce Ionuţ Fulea, care a candidat din partea ARD în Alba, nu a reuşit să intre în Parlament.

Cântăreţul Alexandru Pugna a obţinut 46% din voturi în colegiul din Bistriţa-Năsăud în care a candidat şi Ioan Oltean. Cu toate acestea, candidatul ARD este cel care a intrat în Parlament, în urma redistribuirii.

În acelaşi colegiu a candidat şi Anca Cârcu. Artista a promis în campanie că va cânta gratis pe la nunţi dacă va ajunge parlamentar, dar a fost votată de doar trei sute de alegători.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Vezi cine sunt noii parlamentari ai României