Parlamentarii britanici cer să se facă RECENSĂMÂNTUL MAIMUŢELOR din regat

O comisie parlamentară britanică a cerut realizarea unui recensământ al maimuţelor deţinute de cetăţenii din regat pentru a analiza apoi dacă, spre binele acestor vieţuitoare, ar trebui să interzică britanicilor să aibă asemenea animale de companie.

RomaniaTV.net
10 iun. 2014, 20:15
Parlamentarii britanici cer să se facă RECENSĂMÂNTUL MAIMUŢELOR din regat

Comisia pentru Mediu a Camerei Comunelor a prezentat, la începutul săptămânii, un raport despre maimuţele deţinute de locuitori. Numărul acestor animale a fost estimat între 1.000 şi 20.000, date prea vagi pentru ca parlamentarii să aprecieze amploarea fenomenului şi să ia eventuale decizii.

‘Interzicerea rămâne o soluţie posibilă pentru a rezolva problemele legate de bunăstarea primatelor ţinute ca animale de companie’, se arată în raport. ‘O asemenea soluţie nu trebuie adoptată în lipsa unor dovezi clare sau atâta timp cât se poate îmbunătăţi funcţionarea cadrului legislativ existent’, se mai spune în text.

Citeşte şi Maimuţelor le place frişca VIDEO

Pentru a ajuta la recenzarea maimuţelor, comisia a solicitat înregistrarea obligatorie a animalelor de companie de către proprietari în termen de şase luni, cei care nu vor face acest lucru urmând a fi pasibili de amendă.

Conform legii de protecţie a animalelor – Animal Welfare Act, din 2006 – se consideră delict suferinţa provocată unui animal ca urmare a condiţiilor de captivitate neadaptate la nevoile lui. Potrivit ONG-ului britanic ‘Care for the Wild’, ‘maimuţele ar trebui să se legene în copaci cu familiile lor, nu să stea într-un colţ din curtea cuiva’. ‘Primatele sunt animale sălbatice cu nevoi complexe şi deja este împotriva legii menţinerea lor în cadru domestic’, a afirmat şi un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Mediu, Alimentaţie şi Probleme rurale.