Parlamentarii, chemaţi mai devreme la muncă. Comisia pentru legislația electorală, convocată pe 14 ianuarie

Vicepreședintele PNL Mihai Voicu a declarat marți că președintele Comisiei pentru modificarea legilor electorale, Valeriu Zgonea, a convocat comisia pentru data de 14 ianuarie după ce liberalii au solicitat public ca acest for să-și înceapă activitatea înainte de debutul sesiunii parlamentare din februarie.

06 ian. 2015, 09:30
Parlamentarii, chemaţi mai devreme la muncă. Comisia pentru legislația electorală, convocată pe 14 ianuarie

„În urma reuniunii de luni a conducerii Partidului Național Liberal, copreședinții partidului Alina Gorghiu și Vasile Blaga au comunicat public solicitarea noastră de convocare a comisiei parlamentare pentru legislație electorală în regim de urgență, înainte de începutul sesiunii parlamentare din februarie. La doar câteva ore de la solicitarea noastră domnul deputat Valeriu Zgonea, în calitate de președinte al comisiei parlamentare, a transmis membrilor comisiei o decizie de convocare pentru data de 14 ianuarie.

Salutăm faptul că domnul președinte Zgonea a dat curs solicitării noastre și considerăm că, prin consensul forțelor politice parlamentare, dar și prin intensificarea dialogului cu societatea civilă, se pot face progrese rapide pentru o legislație electorală modernă, democratică și care să vină în întâmpinarea solicitărilor legitime ale cetățenilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES de Mihai Voicu.

CITEŞTE ŞI PNL vrea ca primarii şi şefii de Consilii Judeţene să fie aleşi în două tururi de scrutin

El a adăugat că mandatul încredințat reprezentanților PNL în comisie este pentru adoptarea unui sistem mixt pentru alegerea Parlamentului concomitent cu o reducere importantă a numărului de parlamentari, alegerea primarilor și a președinților de consilii județene în două tururi de scrutin, introducerea unor modalități moderne de vot care să faciliteze exercitarea acestui drept de către românii din afara granițelor țării.

Voicu a menționat că este convins că printr-un efort susținut de o puternică voință politică Parlamentul poate adopta noua legislație electorală în prima jumătate a sesiunii parlamentare de primăvară.