Parlamentarii Coaliţiei de guvernare vor participa la dezbaterea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, însă nu o va vota. Mesajul preşedintelui PNL

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat că parlamentarii din coaliţie vor fi prezenţi la moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîţu, dar nu vor vota.

22 iun. 2021, 13:08
Parlamentarii Coaliţiei de guvernare vor participa la dezbaterea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, însă nu o va vota. Mesajul preşedintelui PNL

Parlamentarii PNL vor participa la dezbaterea moțiunii de cenzură a PSD, dar nu vor participa la vot, a anunţat marţi preşedintele PNL, Ludovic Orban.

„Şi la nivelul coaliţiei şi în partid am luat decizia la moţiunea de cenzură să fim prezenţi şi să nu votăm, astfel încât să arătăm lipsa de majoritate şi gratuitatea acestui demers politicianist al PSD”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la Parlament.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: Avem semnale că moțiunea de cenzură va fi votată și din PNL

Întrebat dacă are garanţia că toţi parlamentarii PNL nu vor vota la moţiunea de cenzură, Ludovic Orban a răspuns: „100%. Am încredere în parlamentarii PNL. Am luat decizia de a fi prezenţi şi de a nu vota moţiunea, decizie care e luată la nivelul coaliţiei şi am totala convingere că niciun parlamentar din cadrul coaliţiei majoritare, indiferent că e parlamentar al PNL, al USR-PLUS, al UDMR sau din grupul minorităţilor nu va vota moţiunea”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, încrezător în moţiunea de cenzură: „Ştim nevoile românilor şi avem premierul pregătit, dacă guvernul Cîţu cade”

 

Marcel Ciolacu: Este pentru prima oară, după 30 de ani, când o moţiune de cenzură are şanse să treacă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că moţiunea de cenzură va fi depusă probabil miercuri, „urmând să fie votată săptămâna următoare, să ne încadrăm în termen, în această sesiune”.

Liderul social-democrat este de părere că sunt şanse mari ca moţiunea de cenzură a social-democraţilor să treacă, pentru că Guvernul Cîţu este unul „ineficient”, iar direcţia în care merge acesta este una „greşită”, precizând totodată că sunt semnale ca moţiunea să fie votată şi de parlamentari de la putere.

„Este pentru prima oară, după 30 de ani de democraţie post-decembristă, când o moţiune de cenzură are şanse să treacă, la numai şase luni de la alegerile parlamentare. Chiar dacă, matematic, ei au în acest moment o majoritate (…). Direcţia este una greşită, nu stăpânesc nimic, nu au câştigat niciun pariu. Nici cu PNRR-ul, vaccinare, economie – au împrumutat 34 de miliarde, unde sunt aceşti bani? Avem dobânzi pe care le plătim de zece ori mai mari decât în UE. E un cuvânt pe care l-am luat de la partenerii sociali, e un Guvern ineficient, un Guvern care nu poate să pună în aplicare absolut nimic din ce este important pentru români. Nu au niciun orizont, singurul orizont al lor este să împrumute sume pe care o să le plătim cu toţii de acum încolo, 20-30 de ani. Fiecare copil care se naşte astăzi pleacă la drum cu o datorie de 2000 de euro, făcută pe timpul guvernării Cîţu”, a afirmat Ciolacu.