Marcel Ciolacu, încrezător în moţiunea de cenzură: „Ştim nevoile românilor şi avem premierul pregătit, dacă guvernul Cîţu cade”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni seară, că moţiunea de cenzură împotriva guvernului Cîţu va fi depusă miercuri la Parlament, iar votul pe aceata urmează să fie dat săptămâna viitoare.

22 iun. 2021, 08:38
Marcel Ciolacu, încrezător în moţiunea de cenzură: „Ştim nevoile românilor şi avem premierul pregătit, dacă guvernul Cîţu cade”

Marcel Ciolacu susţine că moţiunea de cenzură va trece, având informaţii că mai mulţi liberali intenţionează să o voteze, şi spune că social-democraţii sunt pregătiţi să preia guvernarea încă de a doua zi.

„Ştim cu toții, PSD a câștigat alegerile. Iohannis a confiscat această victorie. A încălcat spiritul Constituției şi a venit cu o construcție a perdanților, cei de pe locurile 2 şi 3. Suntem pregătiți să venim cu o propunere de prim ministru şi avem 10 zile să creăm o nouă majoritate.

Domnul Iohannis ar trebui să iasă să le explice românilor de ce acest guvern este ineficient, pentru că este complice.

Marcel Ciolacu: „Nu cred ca AUR să nu voteze moţiunea, ar însemna să susţină guvernul”

Suntem pregătiți să creăm un nou guvern. Avem oamenii pregătiți, avem discuții cu toţi parteneri sociali şi știm care sunt în acest moment priorităţile românilor şi avem capacitatea să guvernăm din a doua zi”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

În ce privește susținerea AUR, Ciolacu a precizat că PSD nu are un proiect politic cu această formațiune, ci „o relație normală în Parlament”.

„Nu cred că AUR să nu voteze o moțiune de cenzură, în acel moment înseamnă că ar susține Guvernul. Își doresc ca și noi că această moțiune de cenzură să treacă”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: SONDAJ CURS. Datele care răstoarnă tot. Cu cine ar vota românii dacă duminică ar fi alegeri