Parlamentarii fără studii. De la cofetar-patiseri, la instructori-auto

Publicat: Joi, 25 Aprilie 2013 11:43 // Actualizat: Joi, 25 Aprilie 2013 11:46 // Sursa: RTV.net

N-au prea multă carte, dar au parte de funcții înalte în stat. Absolvenți de liceu sau școli profesionale, fără să fi trecut prin examenele unei facultăți, au ajuns senatori și deputați în Parlamentul României, transmite România TV. Așa se face că, acum, cofetari, șoferi, tehnicieni și patroni fac legi pentru noi.

Foto: Mediafax

La cei aproape 45 de ani, senatorul PP-DD Dan Aurel Ioniță se laudă că a absolvit un Liceu Economic de Drept Administrativ și că este student. A lucrat ani buni pe post de cofetar-patiser. Acum este parlamentar.

La rându-i, senatorul PPDD Ioan Iovescu spune că în tinerețe s-a supărat pe învățătură și supărat a rămas. Se laudă în CV cu Liceul Teoretic "Iulia Hașdeu" din Lugoj, plus ceva cursuri de instructor auto și în domeniul administrației imobiliare. La experiență profesională, nu uită să ne spună că timp de doi ani și-a întrerupt activitatea la Autobaza 4 Lugoj pentru că a fost în armată.

Aruncăm o privire și la Camera Deputaților. Deputatul PC Gheorghe Coman nu-și face publice studiile, dar se laudă cu o bogată experiență ca mecanic. Ne mărturisește că a fost plecat din țară timp de cinci ani.

Dar se poate ajunge departe în politică și fără facultate. O dovedește deputatul PDL Costică Canacheu. Democrat-liberalul, absolvent al unui liceu Industrial, potrivit CV-ului, a devenit parlamentar în anul 2000 și așa a rămas. A câștigat mandat după mandat, a condus Comisia pentru apărare, a fost membru în comisia care a elaborat pachetul de legi pentru siguranța națională și a făcut partre chiar și din delegatia parlamentara care ne-a reprezentat la NATO.

George Becali este cu siguranță cel mai celebru deputat. Parlamentarul Becali se laudă doar cu absolvirea Liceului "Iuliu Maniu" din București. S-a înscris, însă, și la Facultatea de Drept și spune că asta îl recomandă pentru locul pe care-l ocupă în Comisia juridică.

3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 apr 15:34
Răspunde | Votează email 0 email
mihai
lasa bă;în 20 de ani ne-au adus aia cu multe facultaţi, unde nici aurolacii din gara de nord nu puteau!
25 apr 12:02
Votează email 0 email
...la Facultatea de Drept și spune că asta îl recomandă pentru locul pe care-l ocupă în Comisia juridică. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
25 apr 12:01
...prin examenele unei facultăți, au ajuns senatori și deputați în Parlamentul României, transmite România TV. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Parlamentarii fără studii. De la cofetar-patiseri, la instructori-auto la ...
25 apr 11:56
Votează email 0 email
...și la Facultatea de Drept și spune că asta îl recomandă pentru locul pe care-l ocupă în Comisia juridică. sursa: rtv.net (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];...
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -6 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H