Parlamentarii, nici în plen, nici la audienţe cu cetăţenii VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Parlamentarii au dat vina pe nămeţi pentru absenţele de la serviciu din această săptămână. Şi au promis că vor lucra direct cu alegătorii, la birourile din colegii. Cum au promis, aşa au şi uitat! O echipă România TV s-a plimbat, miercuri, prin Bucureşti pentru a-i suprinde pe senatorii şi deputaţii din Capitală la birou, eventual în mijlocul audienţelor cu cetăţenii.

RomaniaTV.net
15 feb. 2012, 15:13
Parlamentarii, nici în plen, nici la audienţe cu cetăţenii VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Reporterii România TV au găsit uşile închise sau secretare pregătite cu scuze pentru şefii absenţi.

Prima încercare, pe strada Vatra Luminoasă, la cabinetul parlamentar al deputatei PSD Rodica Nassar. În sediu e agitaţie, dar nu şi Rodica Nassar. „Doamna deputat este la Parlament. Joi o găsiţi.  Ei sunt acolo. Nu sunt la plen, în dezbaterile aberante ale unora! Deci ei sunt acolo prezenţi. Joi vă aşteptăm, de la ora 16.00”, a explicat sectretara cabinetului.

A doua oprire: Calea Griviţei, la cabinetul parlamentar al deputatului PDL Costică Canacheu. Însă nici el nu e de găsit. „Dumnealui e, de obicei, în Parlament”, se grăbeşte să explice secretara, cu toate că nu se munceşte în Parlament. „Dar este comandament de iarnă. Au alte probleme”, argumentează femeia fără să ştie să spună dacă parlamentarul poate fi găsit în cursul zilei de miercuri la cabinet.

A treia încercare, pe Calea Moşilor. Cabinetul parlamentar al Ancăi Boagiu. Secretara susţine că fostul ministru trece foarte rar pe aici. „Primea audienţele la minister.  Aici nu primea, pentru că nu prea avea timp să ajungă”, spune secretara.

A patra încercare: Bulevardul Ghencea. Biroul parlamentar al Elenei Udrea. Nu este de găsit titularul, dar secretara susţine că audienţele se ţin în familie. „Doamna deputat nu este la cabinet acum, este doamna Cristina Udrea care îi ţine locul dumneaei aici şi dânsa îi ţine audienţele”, explică şi aici tot secretara. „Nu este sora. Este cumnata. Doamna Elena Udrea nu poate să ajungă foarte des aici. Este mai greu la doamna Elena Udrea de ajuns”, completează angajata.

A cincea încercarea. Calea 13 Septembrie. Cabinetul parlamentar al Alinei Gorghiu. Este singurul demnitar pe care reporterii România TV l-a găsit la serviciu. „Pentru că suntem în acţiunea de protest parlamentar, am venit mai devreme la audienţe şi au venit deja câţiva oameni din sectorul 5. Dar aţi văzut la intrare cum e zăpada.  E foarte greu de intrat”, declară Alina Gorghiu.

A şasea încercare: Aleea Modrogan. Biroul parlamentar al lui Vasile Blaga. E doar ora 11.00, dar secretara spune că este deja prea târziu.  Încercaţi să veniţi mai dimineaţă! De când a plecat la Senat, vine aici dimineaţa, după aceea pleacă de la Senat. Dacă mai vine după-amiază… Până să fie treaba asta cu Senatul, chiar că venea tot timpul şi stătea aici”, explică angajata biroului parlamentar.