Parlamentarii ruşi vor să dreseze câinii fără stăpân pentru a-i folosi ca atacatori kamikaze împotriva tancurilor ucrainene

Parlamentarii ruși au discutat luni un proiect de lege care presupune antrenarea câinilor fără străpân pentru a-i trimite în război ca atacatori sinucigași.

06 dec. 2022, 11:21
Parlamentarii ruşi vor să dreseze câinii fără stăpân pentru a-i folosi ca atacatori kamikaze împotriva tancurilor ucrainene

Conform propunerii, câinilor li s-ar lega explozibil pe corp și ar fi antrenați să alerge către tancurile ucrainene, conform Oryol Times. Viktor Makarov, deputat al al Partidului Comunist, a propus trimiterea câinilor fără stăpân pentru a participa la operațiunea militară specială.

Cu toate acestea, propunerea Makarov nu a fost primită bine nici de colegii săi și nici de celelalte partide.

Vicepreședintele parlamentului regional, Oleg Koshelev, l-a întrebat pe viceguvernatorul complexului agroindustrial Serghei Borzenkov, care sunt șansele ca animalele să nu muște oamenii, însă, oficialul nu a putut oferi nicio garanție.

Luni, Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina „a încercat să lovească” aerodromul Diaghilevo din regiunea Riazan şi aerodromul Engels din regiunea Saratov cu „drone de fabricaţie sovietică”.

Citeşte şi: Rusia invocă un posibil război nuclear cu Occidentul: „Politica NATO poate duce la o ciocnire directă în acest sens!”

Un aerodrom din regiunea rusă Kursk, aflată în sud-vestul ţării, la graniţa cu Ucraina, a fost ţinta unui atac cu dronă care a incendiat un rezervor de stocare a combustibilului, a anunţat marţi guvernatorul, potrivit Reuters.

Un jurnalist al agenţiei de investigaţii Bellingcat a postat o înregistrare video care arată fumul ce se ridică din Kursk. Guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, care a făcut anunţul atacului pe Telegram, nu precizează de unde provine drona, dar lovitura vine la o zi după ce Rusia a acuzat Ucraina de atacuri cu drone asupra altor două aerodromuri militare aflate departe de graniţă.

Guvernatorul din Kursk spune că nu au existat victime în urma atacului şi că incendiul a fost „localizat”. Reuters precizează că nu a reuşit să verifice deocamdată aceste informaţii.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski a anunţat condiţiile Ucrainei pentru a încheia pacea cu Rusia