Parlamentarii spun lucruri trăsnite: „Nu participăm la şedinţa de luni. Nu boicotăm, suntem parlamentari, nu putem boicota parlamentul”

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a găsit un mod cel puţin original de a explica strategia partidului său la votul de învestitură a noului guvern Orban.

RomaniaTV.net
21 feb. 2020, 12:49
Parlamentarii spun lucruri trăsnite: „Nu participăm la şedinţa de luni. Nu boicotăm, suntem parlamentari, nu putem boicota parlamentul”

Varujan Vosganian a susţinut vineri o conferinţă de presă, la Iaşi, în cadrul căreia a declarat că parlamentarii ALDE nu vor participa la şedinţa convocată luni pentru votul de învestitură a guvernului Orban II. Totuşi, Vosganian s-a ferit să folosească cuvântul „boicot”, ba chiar a încercat să explice diferenţa între acţiunea descrisă de el şi cea a boicotului, fără prea mari şanse de reuşită.

„Principalul motiv pentru care nu participăm la şedinţă nu este acel cuvânt care în general are rezonanţă negativă, boicotul. Noi suntem parlamentari şi nu putem boicota Parlamentul. E ca şi cum ne-am boicota pe noi înşine. Însă aşteptăm răspunsul Curţii Constituţionale la sesizarea privind constituţionalitatea domnului Ludovic Orban în calitatea de viitor premier al României. Până când nu avem decizia Curţii Constituţionale noi nu participăm la un eventual vot de învestire al cabinetului”. a declarat Varujan Vosganian

Conform definiţiei din DEX2009, boicotul se defineşte şi ca „neparticipare la o activitate, ca răspuns la o acțiune nepopulară”.

boicot sn [At: DA ms / P: boi-cot / Pl: ~uri / E: drr boicota] 1 Suspendare (concertată) a legăturilor politice sau economice cu o țară, un grup social, o persoană etc., ca ripostă la o anumită acțiune a lor. 2 Neparticipare la o activitate, ca răspuns la o acțiune nepopulară.

Citeşte şi: Hotărârea CCR care îl obligă pe Orban să schimbe miniştrii respinşi de comisiile parlamentare