Parlamentarii UDMR vor vota la suspendare „potrivit conştiinţei”

UDMR nu a luat o decizie privind votul la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, urmând ca parlamentarii săi să voteze potrivit conştiinţei, a anunţat deputatul Marton Arpad, citat de MEDIAFAX. De asemenea, parlamentarii UNPR şi cei ai minirităţilor au refuzat să ia cuvântul în plenul Parlamentului, la dezbaterea cererii de suspendare a preşedintelui.

RomaniaTV.net
06 iul. 2012, 15:59
Parlamentarii UDMR vor vota la suspendare „potrivit conştiinţei”

Marton Arpad a anunţat, vineri, în plen, că grupurile parlamentare ale UDMR nu au luat o decizie în privinţa modului în care vor vota asupra cererii de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Marton a precizat că, prin urmare, parlamentarii UDMR vor vota potrivit conştiinţei.

„Activitatea Preşedintelui României este cunoscută. Această expunere a propunerii de suspendare nu are elemente noi, iar decizia Curţii Constituţionale este interpretabilă. Ca atare, grupurile parlamentare reunite ale UDMR nu au luat o hotărâre în legătură cu susţinerea sau nesusţinerea solicitării de suspendare, lăsând ca fiecare membru să voteze conform propriei conştiinţe”, a spus deputatul Uniunii, în plenul reunit al Parlamentului.

Parlamentarii UNPR şi cei ai minorităţilor au decis să nu ia cuvântul în plenul Parlamentului, potrivit anunţului făcut de preşedintele de şedinţă, Crin Antonescu. Niciun reprezentant al acestor grupuri nu s-a înscris la cuvânt.

Reprezentanţii grupului parlamentar al progresiştilor, cei ai grupului minorităţilor naţionale şi parlamentarii neafiliaţi politic nu au făcut uz de timpul alocat pentru intervenţii în plenul Parlamentului, reunit, vineri, pentru a dezbate şi vota cererea de suspendare din funcţie a lui Traian Băsescu.