Parlamentarul ucrainean Nadia Savcenko, acuzată că ar fi plănuit o lovitură de stat, a intrat în greva foamei

Parlamentarul Nadia Savcennko a intrat vineri în greva foamei pentru a protesta faţă de reţinerea ei după ce a fost acuzată că plănuia o lovitură de stat, la mai puţin de doi ani după ce a fost tratată ca un erou naţional la întoarcerea în ţară din Rusia, scrie Reuters.

RomaniaTV.net
23 mart. 2018, 15:29
Parlamentarul ucrainean Nadia Savcenko, acuzată că ar fi plănuit o lovitură de stat, a intrat în greva foamei

Vorbind în cadrul unei audieri înainte de proces pentru a se determina condiţiile arestării ei, Savcenko a spus că va protesta faţă de tratamentul la care a fost supusă la fel cum a făcut în timp ce a fost reţinută în Rusia.

„Voi intra în greva foamei începând de azi şi le voi arăta celor care se îndoiesc de mine. Voi arăta poporului ucrainean ce înseamnă un erou”, a spus ea, potrivit News.ro.

Savcenko a purtat un tricou negru cu un trident, un simbol naţional al Ucrainei, o ţinută similară cu cea purtat atunci când era judecată în Rusia.

Ea a fost reţinută joi la Kiev după ce a fost acuzată de autorităţi că plănuia un atac asupra Parlamentului folosind grenade şi arme automate.

De când s-a întors în Ucraina după ce a fost prizonieră de război în Rusia, Savcenko a fost un critic dur al administraţiei de la Kiev. Ea susţine că autorităţile au venit cu aceste acuzaţii pentru a o discredita dar nu neagă că ar dori să dea jos guvernul.