Parlamentul britanic a aprobat legea privind acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană

Parlamentul britanic a aprobat joi legislaţia care va permite Regatului Unit să iasă din Uniunea Europeană (UE) la 31 ianuarie cu un acord. S-ar pune astfel capăt unei perioade de trei ani de incertitudini legate de termenii ieșirii din UE, informează Reuters şi AFP.

RomaniaTV.net
09 ian. 2020, 18:07
Parlamentul britanic a aprobat legea privind acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană

Membrii Camerei Comunelor au aprobat cu 330 de voturi pentru şi 231 voturi contra legea privind acordul de retragere din UE.

„Este timpul ca Brexitul să fie realizat. Această lege face acest lucru”, a declarat ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, în Parlamentul britanic.

Textul adoptat joi transpune în legislaţia britanică acordul de 535 de pagini negociat de premierul Boris Johnson cu UE în toamna trecută, după ce precedentul acord convenit de fostul premier Theresa May a fost respins de trei ori de fostul legislativ britanic. Noua legislaţie va trebui să fie validată de Camera Lorzilor şi, în final, promulgată de către Regina Elisabeta a II-a.

Va fi însă nevoie şi de ratificarea acordului în plenul Parlamentului European, pe 29 ianuarie, astfel încât pe 31 ianuarie, la ora 23:00 GMT, Regatul Unit să devină prima ţară care părăseşte Uniunea Europeană.

 

Citeşte şi: Statele Unite vor ca Regatul Unit să rămână un lider în Europa şi după Brexit