Parlamentul britanic va fi închis pe o perioadă de o lună din cauza pandemiei de coronavirus

Parlamentul britanic va fii închis miercuri, pentru o perioadă de o lună, din cauza pandemiei de coronavirus, iar deputaţii sunt trimişi acasă cu o săptămână mai devreme în vacanţa de Paşte. 

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 11:28
Parlamentul britanic va fi închis pe o perioadă de o lună din cauza pandemiei de coronavirus

Boris Johnson, premierul britanic, a instituit luni o izolare a populaţiei Regatului Unit, pe o perioadă de cel puţin trei săptămâni – şi a dispus să se închidă toate magazinele şi serviciile neesenţiale.

„Parlamentul trebuie, evident, să dea un exemplu”, a apreciat un deputat conservator, Robert Jenrick, adăugând că este important, de asemenea, ca personalul să fie protejat.

Citeşte şi: SCENE ŞOCANTE într-un MAGAZIN. Ce a păţit un bărbat care a tuşit spre un bătrân şi i-a spus că are CORONAVIRUS

Un ministru s-a declarat în schimb „sigur că Parlamentul îşi va relua sesiunea după vacanţa de Paşte”, subliniind că este important ca deputaţii să-şi joace rolul.

O legislaţie de urgenţă care acordă Guvernului puterea de a obliga cetăţenii să se izoleze a fost examinată în Parlament săptămâna aceasta şi urma să fie adoptată definitiv miercuri.