Parlamentul de la Kiev vrea normalizarea relaţiilor cu Bucureştiul

Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Volodimir Litvin, i-a transmis ministrului român de externe, Teodor Baconschi, o scrisoare oficială prin care îl informează pe diplomatul român că Ucraina acordă o importanţă deosebită normalizării relaţiilor cu România. Mircea Geoană este aşteptat într-o vizită oficială, la nivel interparlamentar.

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 09:30
Parlamentul de la Kiev vrea normalizarea relaţiilor cu Bucureştiul

„Sunt convins că în spatele problemelor care există trebuie să vedem contextul real. (…) Soarta a decis pentru noi să avem relaţii prietenoase„, a declarat Volodimir Litvin, citat de Rompres.

Litvin a subliniat că, în momentul de faţă, relaţiile la nivel interparlamentar sunt precare şi şi-a exprimat interesul pentru consolidarea contactelor cu legiuitorii de la Bucureşti.

„Există anumite contacte la nivelul unor grupuri de lucru. Cred totuşi că avem nevoie de un sistem de cooperare bine pus la punct”, a adăugat preşedintele legislativivului ucrainean.

Volodimir Litvin a mai spus că Rada Supremă aşteaptă cu interes vizita preşedintelui Senatului României Mircea Geoană, dar a arătat că în contextul problemelor existente la Bucureşti întâlnirea ar putea fi amânată.

Înţelegem acest lucru, dar ne dorim ca o asemenea vizită să aibă loc„, a mai spus Litvin.

Vizita ministrul român de externe Teodor Baconschi la Kiev este prima la acest nivel după cea efectuată de Cristian Diaconescu în ianuarie 2009.