Parlamentul decide luni dacă Eduard Hellvig va fi numit la şefia SRI

Parlamentul  votează luni, în şedinţă comună a celor două Camere, numirea lui Eduard Hellvig la şefia Serviciului Român de Informaţii (SRI). Nominalizarea acestuia a fost deja validată în comisia de specialitate pentru controlul Serviciului, la propunerea preşedintelui Klaus Iohannnis.

01 mart. 2015, 14:53
Parlamentul decide luni dacă Eduard Hellvig va fi numit la şefia SRI

Tot luni, plenul reunit va adopta hotărâri de modificare a componenţei Comisiilor de cod electoral şi de revizuire a Constituţiei, dacă PNL şi PSD ajung cu negocierile la un punct comun.

Birourile Permanente ale Camerelor au decis ca şedinţa de aprobare a lui Eduard Hellvig ca director al SRI să aibă loc luni, începând cu ora 16.00.

Citeşte şi: Cât va câştiga Eduard Hellvig ca director al Serviciului Român de Informaţii

Comisia de control al activităţii SRI a avizat, marţi, favorabil nominalizarea acestuia la şefia Serviciului, la propunerea preşedintelui Klaus Iohannis.

A doua zi după ce a fost propus de preşedintele Klaus Iohannis, Eduard Hellvig a primit susţinerea publică a UNPR pentru şefia SRI.

Citeşte şi: Eduard Hellvig, despre legile Big Brother: În următoarele şase luni vom rezolva această problemă

În schimb, PSD a discutat în BPN despre susţinerea lui Eduard Hellvig, stabilind că parlamentarii social-democraţi vot vota favorabil, dar apreciind că este necesară o discuţie publică despre modul în care funcţiile din instituţiile importante sunt preluate de putere.