Renate Weber a fost numită Avocat al Poporului

Publicat: Miercuri, 26 Iunie 2019 07:55 // Actualizat: Miercuri, 26 Iunie 2019 16:38 // Sursa: romaniatv.net

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat, miercuri, numirea Renatei Weber ca Avocat al Poporului. Propunerea acesteia pentru funcţie a fost făcută de către ALDE după ce mandatul lui Victor Ciorbea a încetat, fapt comunicat luni celor două Camere. Numirea acesteia a fost aprobată cu 209 de voturi "pentru" în plenul reunit al Parlamentului.

Foto: antena3.ro

UPDATE: Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au validat, miercuri, prin vot în unanimitate, cei trei candidaţi propuşi pentru funcţia de Avocat al Poporului, constatând că aceştia au îndeplinit condiţiile pentru a candida.

Propunerile care au fost avansate de grupurile parlamentare sunt Renate Weber din partea PSD - ALDE, Peter Eckstein-Kovacs, susţinut de Opoziţie (PNL, USR şi UDMR) şi Cătălin Voinea Mic, din partea PMP.

Plenul Parlamentului urmează să decidă prin vot cine va fi ales Avocat al Poporului.

UPDATE: Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au început, miercuri, audierea candidaţilor propuşi pentru funcţia de Avocat al Poporului.

Propunerile care au fost avansate de grupurile parlamentare sunt Renate Weber din partea PSD - ALDE, Peter Eckstein-Kovacs, susţinut de Opoziţie (PNL, USR şi UDMR) şi Cătălin Voinea-Mic, din partea PMP.

Comisiile juridice vor înainta plenului un raport în urma audierilor, iar plenul Parlamentului va decide prin vot care candidat va fi ales Avocat al Poporului.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Conform anunţului făcut luni de premierul Viorica Dăncilă, postul de Avocat al Poporului revine ALDE, iar ulterior formaţiunea a anunţat că o propune pe Renate Weber, care nu a mai intrat în Parlamentul European, pentru că partidul nu a atins pragul electoral.

USR l-a propus pe Peter Eckstein Kovacs, fost consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu.

G4media a relatat că PMP are propriul candidat pentru funcţia de Avocat al Poporului, Constantin Cătălin Voinea-Mic, ceea ce creşte şansele ca Renate Weber, susţinută de PSD-ALDE, să obţină acest post.

"Domnul Victor Ciorbea a înaintat, astăzi, 24 iunie 2019, o adresă Preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, prin care a informat că mandatul domniei sale de Avocat al Poporului a încetat", a transmis luni Avocatul Poporului, printr-un comunicat.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Avocatul Poporului renata weber Victor Ciorbea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
25 Jan
noapte -5 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H