Parlamentul din Sofia, sub ASEDIU. Protestatarii au ridicat BARICADE în jurul clădirii VIDEO

Peste 100 de oameni, printre care deputaţi, miniştri şi jurnalişti, au fost blocaţi în sediul Parlamentului bulgar. Asta după ce mii de protestatari au ridicat baricade în jurul clădirii.

RomaniaTV.net
24 iul. 2013, 07:10
Parlamentul din Sofia, sub ASEDIU. Protestatarii au ridicat BARICADE în jurul clădirii VIDEO

Protestele iau o amploare tot mai mare la Sofia, unde sediul Parlamentului a fost asediat de mii de manifestanţi. În clădire au rămas blocate peste 100 de persoane, printre care miniştri, deputaţi şi jurnalişti.

Poliţiştii au încercat să-i scoată pe oficiali, în timpul nopţii, cu ajutorul unui autocar. Manifestanţii însă au făcut tot ce au putut pentru a-i împiedica.

CITEŞTE ŞI: Protest cu mâncare la Parlamentul bulgar: Manifestanţii au aruncat cu roşii, ouă, dar şi cu caviar

Ei au aruncat cu pietre şi roşii, iar autorităţile s-au văzut nevoite să se retragă. În urma confruntărilor, mai multe persoane au fost rănite.

Aproximativ 20 de persoane, inclusiv trei poliţişti, au fost rănite în confruntările din faţa sediului Parlamentului. Şaptesprezece persoane, inclusiv trei poliţişti, au fost primite la două spitale din Sofia, iar mai mulţi manifestanţi au primit îngrijiri la faţa locului.

Abia miercuri, la ora locală 3.30 (3.30, ora României), poliţia a îndepărtat o baricadă improvizată de către manifestanţi, permiţând trecerea mai multor camionete în care se aflau deputaţi şi miniştri. O oră mai târziu, toate persoanele blocate în Parlament au putut să părăsească clădirea.

Niciun parlamentar bulgar nu s-a prezentat la muncă miercuri dimineaţa, după ce cu o zi înainte protestele din capitala Sofia au degenerat în violenţe. Potrivit presei locale, preşedintele Parlamentului Mihail Mikov le-a cerut colegilor lui să nu meargă la serviciu până ce tensiunile nu se vor calma.

Protestele din Bulgaria au început în urmă cu 40 de zile. De atunci, zilnic, mii de oameni ies pe străzi pentru a manifesta împotriva corupţei puterii şi pentru a cere noi alegeri.